Probleme în Liga Zimbrilor: Returul s-ar putea disputa fără două dintre echipe!

Probleme în Liga Zimbrilor: Returul s-ar putea disputa fără două dintre echipe!

Dunărea Călărași și CSM Reșița sunt echipele care nu par dispuse să mai continue în Liga Zimbrilor.

Formația călărășeană a rămas fără jucători și nu s-a prezentat la ultimele două meciuri din tur, iar reșițenii au anunțat că sunt șanse minime să se mai prezinte în competiție din retur.

Conform radioresita.ro, primarul municipiului Reșița va convoca o ședință a Consiliului local în care să se decidă retragerea sprijinului financiar pentru CSM Reșița. 

”Primarul Municipiului Reșița va convoca în această săptămână o ședință de îndată a Consiliului Local pentru a propune retragerea finanțării secției de handbal seniori, din cauza aspectelor prezentate mai jos.

De la înființare și până în prezent echipa CSM Reșița a beneficiat de stabilitate financiară și de toate condițiile pentru a obține rezultate cât mai bune și pentru a face performanță. Cu toate acestea, realizările secției de handbal seniori, în ultimul an, nu au fost cele așteptate. Acestea, precum și aspectele prezentate mai jos, au dus la această decizie:

  • deciziile abuzive și anormale ale Federației Române de Handbal de a organiza absolut toate partidele în deplasare, stil turneu, care durează câte 7 zile, ceea ce implică costuri foarte mari, iar suporterii echipei neputând să vadă nici un meci pe teren propriu;
  • nu căutăm scuze, însă echipa a fost în nenumărate rânduri dezavantajată și de arbitraj, deși Primăria Reșița și Consiliul Local Reșița au făcut eforturi mari pentru a finanța echipa din bani publici, și nu ni se pare corect ca meciurile să nu se dispute doar pe teren;
  • nu în ultimul rând, rezultatele foarte slabe înregistrate de handbaliști, aceștia câștigând doar 2 meciuri din 15 disputate, ocupând în prezent locul 15 din 16 echipe participante, deși au fost oferite toate condițiile pentru o clasare cât mai bună în campionat, atât din punct de vedere organizatoric, cât și financiar, neexistând nici un fel de datorie financiară către jucători și întreg staff-ul.

De asemenea, în urma retragerii finanțării, Primarul Municipiului Reșița și conducerea CSM Reșița vor recurge și la retragerea echipei de handbal seniori din Liga Zimbrilor. Lipsa unei asumări și a unei înțelegeri în mod profesionist a responsabilitățiilor, pe care fiecare parte implicată în acest proiect sportiv le are, determină Primăria Reșița să nu mai continue acest proiect”, se arată în comunicatul de presă emis de Primăria Reșița.