LPS Vaslui va avea reprezentare timidă în competițiile de junioare la handbal

LPS Vaslui va avea reprezentare timidă în competițiile de junioare la handbal

Liceul cu Program Sportiv (LPS) Vaslui va participa la ediția 2020-2021 a Campionatului Național de handbal feminin doar la junioare 2.

Inițial, liceul vasluian a trecut pe lista de înscrieri două echipe, la junioare 2 și junioare 3, atunci când FRH a stabilit ca întrecerile să debuteze în luna decembrie 2020.

Nu s-a întâmplat acest lucru, iar în momentul de față Federația a anunțat oficial că întrecerile la junioare debutează în sistem turneu, în perioada 13-17 ianuarie 2021.

LPS Vaslui este dată ca făcând parte din grupa A la J2 și J3, însă reprezentanții liceului vasluian au spus că vor participa cel mai probabil la junioare 2, din cauza costurilor prea mari.

”Ar trebui să asigurăm cheltuieli pentru testarea Covid, la care se adaugă costurile legate de masă și cazare, precum și cele de organizare. Un turneu ar depăși suma de 15.000 lei, ceea ce e prea mult pentru LPS Vaslui”, au precizat profesorii de la catedra de handbal de la LPS Vaslui.

La J2, liceul vasluian este reprezentat de grupa profesoarei Maria Ostan, care nu este sigură de participare, ținând cont că nu are acces la sală, pentru a se antrena, echipa pregătindu-se din 9 noiembrie doar online.

Junioarele 2 așteaptă ziua de luni, 4 ianuarie, pentru a vedea ce decizii se vor lua. Dacă nu vor fi lăsate sală, participarea la turneu e sub semnul întrebării, fiind extrem de dificil să te prezinți la o competiție fără a avea un minim de pregătire.