Vaslui, RO

24.31°C
Clear Sky
Wednesday
16.72°C / 22.89°C
Thursday
15.82°C / 25.78°C

Exclusiv! Îngerul din poarta CSM Vaslui!

Exclusiv! Îngerul din poarta CSM Vaslui!

Valentin Petrila (CSM Vaslui) a fost desemnat cel mai bun jucător al etapei a 18-a în Liga Zimbrilor, după ce formația vasluiană a obținut un succes surprinzător cu Steaua București, scor 29-24 (13-13).

Portarul în vârstă de 24 de ani a avut o evoluție memorabilă în sala Rapid, având perioade când a făcut adevărate minuni, apărând și aruncări de la 7 metri.

Petrila a fost declarat de specialiști eroul etapei, fiind principalul artizan al celor trei puncte pentru Vaslui.

”Nu cred că a fost vorba despre un singur erou la această partidă. Cred că fiecare dintre noi, de la staff și conducere până la noi jucătorii suntem niște eroi. Am dat tot ce aveam mai bun pentru a pregăti cât mai bine acest meci și ne bucurăm că am reușit”, a spus Vali Petrila, pentru sportactual.ro.

Acesta a mai precizat că Alin Bondar a pregătit meciul cu Steaua cu maximă seriozitate, iar succesul este meritat, Vasluiul dovedind atitudine în joc.

”A fost un meci foarte greu. Ne-am pregătit intens pentru această partidă în perioada pe care am avut-o la dispoziție de la primul turneu. Ne-am gândit tot timpul că avem potențialul de a câștiga această partidă și acest lucru s-a văzut și în atitudinea noastră de pe teren. Suntem fericiți pentru acest rezultat și ne dorim să continuăm cu aceeași ambiție și dăruire și în meciurile viitoare”, a completat portarul lui CSM Vaslui.

petrila2

Evoluția lui Valentin Petrila nu a fost întâmplătoare. Handbalistul a fost la înălțime încă de când a venit la Vaslui. 

”Cu ajutorul lui Bogdan Pralea, toți portarii pregătim împreună fiecare partidă. Fiecare are propriile observații și ne consultăm împreună ca indiferent cine ar fi în poartă să ia cele mai bune decizii”, a spus Petrila, care a anticipat multe dintre aruncările adversarilor, reușind să le respingă.

Vasluiul a devenit ”nașul” steliștilor, obținând victorii aproape în fiecare sezon:

”Ne bucurăm pentru această victorie, mai ales că este împotriva Stelei, o echipă puternică din campionatul nostru. Muncim zi de zi pentru a ne crește jocul și totodată pentru a repeta performanțe de acest fel. Totuși, sperăm să avem și suporterii noștri în tribune cât mai curând pentru a savura împreună aceste succese”.

petrila3

Visul lui Valentin Petrila este să ajungă și la echipa națională.

”Îmi doresc să ajung cât mai sus, poate într-o zi chiar și la echipa națională. Îmi doresc să fiu un om despre care lumea să vorbească frumos de mine, după ce mă voi lăsa de handbal”, a spus jucătorul.

Valentin Petrila este din București, iar junioratul l-a făcut la Steaua. Primii doi ani la seniori i-a petrecut în Divizia A, la Alexandria. În 2018 este adus la Vaslui, cu care a promovat în Liga Zimbrilor. Acum, portarul de 24 de ani profită la maximum de șansa primită și își dorește să își facă treaba cât de bine.

petrila4

Image