Vaslui, RO

13.54°C
Broken Clouds
Tuesday
9.41°C / 21°C
Wednesday
11.22°C / 22.23°C

Un viitor comunicator pasionat de fotbalul de performanță

Un viitor comunicator pasionat de fotbalul de performanță

Octavian Cracea nu concepe viața fără fotbal. Pasiunea pentru sportul rege este dusă până la infinit.

Deși urmează cursurile unei facultăți de jurnalism, căpitanul lui Sporting Juniorul Vaslui nu renunță la fotbal și speră să ajungă în viitorul apropiat în ligile superioare din România.

Octav consideră că fotbalul românesc nu se îndreaptă către direcția bună, pentru că se investește foarte puțin în academiile de fotbal și nu se lucrează ca afară. Din acest motiv, fotbalistul român suferă atunci când evoluează în competițiile internaționale.

Tânărul fotbalist a învățat din experiența trăită la echipele Politehnica Iași și Petorlul Ploiești, care au tradiție în fotbalul românesc, și speră să-i fie de ajutor în viitor.

”Pe viitor mă văd legat tot de fotbal!”

-Care sunt pasiunile tale, în afară de fotbal?

-Îmi place foarte mult să călătoresc, să cunosc oameni și culturi noi. În timpul liber îmi place să merg la cinema și la sală.

-Ce facultate urmezi și ce îți propui pe viitor?

-Urmez Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din București. Îmi doresc să termin această facultate, o studiez din plăcere, însă pe viitor mă văd legat tot de fotbal, chiar dacă o să am oportunitatea să activez într-un domeniu al comunicării.

-Dacă n-ar fi fost fotbalul, ce alt sport ai fi ales?

-Nu cred că aș fi făcut alt sport. Pasiunea mea pentru fotbal este enormă, îmi doresc să fac asta de când mă știu și voi da totul pentru a-mi îndeplini visul.

-E bine să fii fotbalist în România?

- Este destul de greu să fii fotbalist în România. Nu cred că mai există dubii, toată lumea știe ce condiții sunt în alte țări, cum se lucrează în academii. La noi se pune accentul pe alte valori, de aceea suferim mereu când jucăm împotriva echipelor din străinătate.

-Din postura de căpitan, crezi că ai reușit să dai maximum la echipă?

- Mereu îmi propun să ofer mult mai mult și niciodată nu mă mulțumesc cu puțin, pentru că sunt cel mai bun critic al meu. Încerc să ajut echipa la fiecare meci, iar pe finalul anului trecut au început să se vadă și rezultatele pozitive.

-Ai avut șansa să ajungi atât în Liga 1, cât și în Liga secundă, mai crezi în această oportunitate?

-Mă bucur că am fost în curtea unor mari cluburi de tradiție din România, cum ar fi Politehnica Iași și Petrolul Ploiești. Experiența pe care am acumulat-o este fantastic de mare și sunt sigur că mă va ajuta în viitor. Niciodată nu îmi pierd speranța și sunt convins că toată munca pe care o depun va fi răsplătită mai devreme sau mai târziu.

Image