Vaslui, RO

13.54°C
Broken Clouds
Tuesday
9.41°C / 21°C
Wednesday
11.22°C / 22.23°C

FOTO/ Vasluiul intră în istoria futsalului românesc

FOTO/ Vasluiul intră în istoria futsalului românesc

Sala Polivalentă din Vaslui a găzduit, în premieră, un meci internațional de futsal. Este vorba despre partida dintre România Under 19 și selecționata similară a Republicii Moldova, meciul fiind considerat unul istoric pentru sportul vasluian.

Evenimentul sportiv, la care au fost prezenți câțiva zeci de vasluieni, a debutat cu intonarea imnurilor celor două țări, iar spectacolul de pe parchetul sălii nu a întârziat să apară.

Mai tinerii tricolori, sub comanda selecționerului Robert Lupu, au arătat poftă de joc, câștigând lejer partida amicală, scor 5-0 (3-0).

Golurile naționalei României au fost marcate de Narics Jurs (2 goluri), Jozsef Keresztely (2 goluri), Norbert Barbocz (1 gol).

GALERIE FOTO: sportactual.ro

romania2

romania3

Miercuri, 19 ianuarie, de la ora 11.30, are loc meciul revanșă, intrarea fiind restricționată pentru public.

Selecționata U19 de futsal a României se află într-un cantonament la Vaslui pentru a pregăti preliminariile Campionatului European de futsal, care vor începe în martie.

Naționala României face parte din Grupa 5 preliminară, alături de Rusia, Slovacia și Georgia. Meciurile Grupei 5 vor fi găzduite de România, iar la turneul final, care va avea loc la Jaén, Spania, în perioada 3–10 septembrie 2022, se califică doar câștigătoarea grupei.

Vasluiul se pare că priește echipelor naționale de futsal ale României. Startul a fost dat de naționala feminină de futsal, care în urmă cu mai bine de trei ani s-au pregătit la Vaslui, fiind primul cantonament din istoria futsalului feminin din România.

În luna decembrie a anului trecut, la Vaslui s-a aflat și naționala de seniori de futsal a României, care a efectuat un stagiu de pregătire, finalizat cu o dublă amicală contra echipei similare a Moldovei, la Chișinău.

romania4

romania5

romania6

romania7

romania8

Image