Vaslui, RO

13.54°C
Broken Clouds
Tuesday
9.41°C / 21°C
Wednesday
11.22°C / 22.23°C

România U19 termină fără gol primit dubla amicală cu Moldova, la futsal

România U19 termină fără gol primit dubla amicală cu Moldova, la futsal

Naționala de futsal a României U19 a câștigat și cel de-la doilea meci amical cu selecționata similară a Moldovei, scor 3-0 (1-0), încheind primele meciuri internaționale ale acestei generații cu un general de 8-0.

”Sunt foarte mulțumit de condițiile de la Vaslui, am avut tot ce ne-am dorit. Băieții au ascultat toate indicațiile pe care le-am pus la punct și cred că au făcut două jocuri în care nu am primit gol. Obiectivul nostru era să avem o defensivă foarte bună și un presing agresiv. Cred că ne-a ieșit”, a spus selecționerul Robert Lupu.

Româmnia U19 va participat în luna martie la preliminariile Campionatului European de futsal, care vor avea loc în România. Alături de naționala noastră la turneul preliminar mai participă Rusia, Slovacia și Georgia. Naționala României face parte din Grupa 5 preliminară, alături de Rusia, Slovacia și Georgia. La turneul final, care va avea loc la Jaén, Spania, în perioada 3–10 septembrie 2022, se califică doar câștigătoarea grupei.

”Nu știm foarte multe despre adversarele noastre. Rusia, după infrastructura din futsal, cred că e o a doua forță don Europa. Cu siguranță, va fi un alt nivel. Pentru noi este bine. Pentru această generație sunt primele două jocuri internaționale și cred că ne prind bine. Suntem optimiști și încercăm să ne calificăm. Știm că Rusia este marea favorită, dar ne dorim tare mult să ne calificăm și vom da totul pentru asta”, a completat Rober Lupu.

Unul dintre remarcații din dubla cu Moldova a fost Narics Jurs, care este optimist înaintea preliminariilor. Tânărul jucător crede că România poate ajunge la turneul final, fiind o generație ambițioasă și dornică să facă performanță.

”În mare parte suntem mulțumiți de dubla cu Moldova. În primul joc ne-am mișcat mai bine, cu multe goluri. Și astăzi am fost aproape perfecți, cu puține greșeli, dar mă bucur că am reușit să încheiem această dublă fără să primim gol. A fost un cantonament foarte bun, unde ne-am pregătit împreună. Dacă vom continua așa, vom avea rezultate bune în continuare. Rusia e foarte bună, dar nu contează. Și ei au două picioare ca și noi și ne luptăm de la egal, pentru a face o figură frumoasă. Suntem prima generație care se poate califica la un turneu final”, a completat Narics Jurs.

Până la turneul preliminar din luna martie, România U19 mai participă luna viitoare la un turneu de pregătire în Serbia.

Image