Vaslui, RO

13.54°C
Broken Clouds
Tuesday
9.41°C / 21°C
Wednesday
11.22°C / 22.23°C

Profesorul Nicolae (Cucu) Oancea nu a fost uitat nici la 20 de ani de la trecerea în eternitate

Profesorul Nicolae (Cucu) Oancea nu a fost uitat nici la 20 de ani de la trecerea în eternitate

De 20 de ani, fiul Gabi Oancea, sprijinit de prieteni, organizează un turneu de fotbal în sală, în memoria tatălui său, regretatul profesor Nicolae (Cucu) Oancea, trecut la cele veșnice în martie 2000.

Și în acest an, Memorialul ”Nicolae (Cucu) Oancea i-a strâns laolaltă pe prietenii, foștii colegi sau elevi ai celui care a pregătit echipa Viitorul Vaslui, cu care a reușit cea mai bună performanță a fotbalului vasluian din perioada comunistă, prezența în divizia B.

”Am vrut să aducem un omagiu celui care ne-a adus la stadion, i-a promovat pe unii, i-a pregătit pe alții. Sunt niște momente dificile în ceea ce privește organizarea de competiții sportive, dar am ținut să nu treacă neobservați cei 20 de ani de la dispariția celui care a avut un cuvânt în formarea noastră ca fotbaliști”, a spus Costinel Botez, care l-a avut ca mentor pe profesorul Oancea.

Memorialul a avut în program un meci între actuali jucători din Vaslui, care evoluează la formații din ligile 3 și 4, iar în partea a doua a fost disputat un meci de old boys, între foști prieteni, colegi și elevi ai antrenorului Nicolae Cucu Oancea.

Cei mai reprezentantivi au fost Sandu Florin, jucător iubit în perioada de glorie a echipei Viitorul Vaslui, și Sorin Sava, care a evoluat la Politehnica Iași, actual antrenor la Sporting Comstar Vaslui.

”Tata a reprezentat pentru fotbalul vasluian un foarte bun antrenor. Avea o vorbă foarte mare <<apărarea să nu ia gol, că de un gol fac eu rost>>. Reușesc de mai bine de 20 de ani să fac acest memorial, unde vin foști jucători ai Vasluiului. Unii mai pot, alții mai puțin, însă mă bucur că încă mai reușim să ne întâlnim”, a spus Gabi Oancea, fiul regretatului antrenor.

Nicolae Oancea a fost portar la FC Argeș, în Divizia A, și a antrenat echipa Viitorul Vaslui, care a activat în Divizia B. Regretatul tehnician l-a avut ca jucător și pe fostul mare arbitru internațional, Adrian Porumboiu.

memorial1

memorial2memorial3

memorial4

memorial5

memorial7

memorial8

Image