Vaslui, RO

6.37°C
Overcast Clouds
Sunday
6.72°C / 12°C
Monday
3.44°C / 13.38°C
Tuesday
4.68°C / 11.95°C

Un vasluian a creionat un tricou unic pentru Sporting Juniorul

Un vasluian a creionat un tricou unic pentru Sporting Juniorul

Un vasluian a ținut să creioneze un tricou unicat pentru Sporting Juniorul, echipă ce activează în liga 3.

Este vorba despre Alexandru Istrătucă, cel care a dedicat câteva luni pentru a ieși un produs original.

”Cu câteva luni în urmă am lucrat la un tricou concept pentru Sporting Juniorul Vaslui, un tricou menit să reprezinte clubul și orașul. Astfel, stadionul „Municipal” a fost inspirația principală, dar și tricouri din sezoanele în care FC Vaslui făcea istorie în Europa. Tricoul a fost inspirat de fațada exterioară a stadionului și anume de carourile în tonuri gri. În grafica tricoului se regăsesc și specificele arcade care înconjoară peluzele „Municipalului”. Un element unic ce aduce un plus din punct de vedere vizual dar și istoric, este gulerul în „V” alungit, care a fost inspirat de echipamentul alb Adidas purtat de FC Vaslui împotriva unor echipe ca Inter Milan, Fenerbahce, dar și în „Liga I”. După alte câteva luni, pixelii s-au materializat așa că azi vă pot prezenta conceptul devenit realitate. Odată cu acest concept, am reimaginat stema clubului”, a spus Alexandru.
 În prezent, Istrătucă a ajuns să lucreze pentru o echipă din Liga 1. FC Botoșani îmbracă noile tricouri, marca Errea, dar care au fost ”desenate” de tânărul vasluian.
”Am început din curiozitate. Lucram în Photoshop şi mi-am dat seama că îmi place, de mic fiind pasionat de tricourile jucătorilor. Toate aceste lucruri le-am învăţat acasă, de unul singur. În schimb le-am propus celor de la federaţie un set de echipamente, au fost încântaţi, dar aveau deja pregătite noile modele. Sper ca pe viitor să reuşesc să realizez design-ul pentru echipa naţională. Cluburile din Liga 1 nu sunt interesate de estetică, de felul în care se îmbracă. Majoritatea au echipamente 'teamwear', nimic personalizat. Doar cei de la Dinamo au un echipament personalizat, care este foarte frumos”, a spus Alexandru Istrătucă.
Vasluianul a mai colaborat cu diferite echipe din Africa: Teungueth FC din Senegal, Banjul Hawks din Gambia si Plac II din Republica Guineea.
A realizat câteva modele și pentru naționala României, însă oficialii FRF aveau deja pregătite modele și a fost refuzat, lăsând însă ușa deschisă pentru o viitoare colaborare.

alexandru

 
Image