Vaslui, RO

6.43°C
Overcast Clouds
Saturday
5.43°C / 15.51°C
Sunday
8.12°C / 14.63°C

A plecat la Ceruri un alt fost fotbalist de performanță: Adrian Belu Bălăuță și-a dat întâlnire cu mentorul său, Alexandru Amarandei

A plecat la Ceruri un alt fost fotbalist de performanță: Adrian Belu Bălăuță și-a dat întâlnire cu mentorul său, Alexandru Amarandei

Fotbalul vasluian este din nou trist. Un alt nume important a plecat în lumea celor drepți.

Este vorba despre portarul Adrian Bălăuță. La 49 de ani, Belu, cum îl știu toți vasluienii, și-a dat întâlnire cu mentorul său, Alexandru Amarandei, plecat la Dumnezeu în urmâ cu câțiva ani.

Adrian Bălăuță a fost descoperit de fostul mare fotbalist Amarandei și a făcut parte dintr-o generație de aur a CSȘ –LPS Vaslui, în anii 1989-1990.

A fost coleg de echipă cu fundașii Balica și Pricop, cu Toma Lucian, cu care avea să fie coleg de echipă la Petrolul Moinești, cu Mihăiță Lungu, cel care avea să joace în Liga 1, la Gloria Bistrița, echipă cu care a evoluat în Cupa UEFA, Mălăeț, Stănișteanu sau Sorin Sava.

cssjuniori

FOTO: CSȘ Vaslui 1989

 

Vârful carierei sportive avea să fie la Petrolul Moinești, echipă cu care a promovat și evoluat în liga secundă din România (1996).

Revenit în orașul natal, acesta urma să îmbrace tricoul de portar la Sportul Municipal Vaslui, formație care menține fotbalul local în ligile superioare.

Aici i-a avut antrenori pe Alexandru Amarandei și Constantin Petrea.

În cariera sa, Bălăuță a jucat pentru Viitorul Vaslui (1989-1990), Marvas Vaslui (1990-1992), ASA Câmpulung Moldovenesc (1992), Dorna Vatra Dornei (1993-1994), Petrolul Moinești (1996-1999) și Sportul Municipal Vaslui, perioadă în care a fost împrumutat și la Vipp Bârlad.

balauta2

Sportul Municipal Vaslui

 

S-a retras din fotbalul de performanță fără mare tam-tam și așa a părăsit această lume, discret și mult prea devreme.

Dumnezeu să-l ierte și sincere condoleanțe familiei îndoliate!

balauta3

Sportul Municipal Vaslui

 

balauta4

Image