Vaslui, RO

8.99°C
Overcast Clouds
Monday
6.01°C / 16.53°C
Tuesday
6.44°C / 11.66°C
Wednesday
4.99°C / 16.5°C

Un film koreean l-a adus în lumea taekwon-do-ului: Acum are 5 Dan și este vicepreședinte de Federație!

Un film koreean l-a adus în lumea taekwon-do-ului: Acum are 5 Dan și este vicepreședinte de Federație!

Marius Ionicescu a devenit unul dintre cei remarcați instructori în Taekwon-do-ul românesc, fiind invitat la multe stagii de pregătire și perfecționare.

Vasluianul are 5 Dan, este antrenor federal, vicepreședinte al Federației Române de Taekwon-do ITF și membru în Comisia Tehnică a federației.

Pentru Marius, pasiunea pentru Taekwon-do ITF s-a născut dintr-o dragoste la prima vedere.

”Am început destul de târziu, la vârsta de 18 ani, în 1992-1993, în urma recomandării fratelui meu mai mare. Povestea este practic mai veche și am să vă povestesc pe scurt primii pași spre artele marțiale. Fratele meu care este cu doi ani mai mare decât mine, practica Karate în perioada liceului la Câmpulung Moldovenesc, iar într-o zi când a venit în vacanța de vară acasă, a început să-mi spună că sunt rigid, slab și așa a început să sădească în mine ambiția de ai arăta că pot și eu să am mobilitate, mușchi și că pot face ce poate el. Menționez că în acea perioadă erau la modă filmele cu arte marțiale cu Jean Claude Van Damme, Bruce Lee, etc. Fratele meu având o mobilitate extraordinară și o izometrie uimitoare, am hotărât să mă apuc de treabă. La început am făcut cu fratele meu și un vecin inițierea în artele marțiale. După un anumit timp am decis să merg la o sală, să continui alături de un instructor. În acea perioadă se practica în orașul meu Karate, Taekwon-do ITF și Qwan Ki Do, iar în urma discuției cu fratele meu am decis să merg la Taekwon-do ITF, nu înainte de a viziona un film koreean (Misiune imposibilă ), care m-a ajutat să iau hotărârea cea mai bună”, a spus actualul președinte al CS Sulsa Vaslui.

Sportul a devenit un mod de viață, astfel că devine profesor de educație fizică și sport, însă devine consilier de tineret.

ionicescu1

Ca sportiv, în 2005 a devenit vicecampion mondial, devenind peste ani cea mai frumoasă amintire.

”Ca antrenor, momentul cel mai frumos a fost obținerea titlului de campion modial la seniori a sportivului pregătit de mine, Alexandru Filip. Dar și rezultatele obținute la tull echipă a celor patru echipe pregătite de mine și Master Mureșan Alexandru. Zic asta deoarece până să ajungem noi la lot ca și antrenori nu am avut așa rezultate deosebite”, a completat antrenorul, ce îl are ca mentor pe primul și singurul său instructor, Valerică Cruceru, fondatorul clubului din Vaslui, unde a activat până în 2006:

”Valorile importante, dezvoltate în fiecare individ care practică Taekwon-do ITF sunt: Respect, Integritate, Perseverență, Autocontrol, Spirit de luptă neînfricat. Principala sursă de atragere a tinerilor către Taekwon-do ITF în opinia mea este reclama. Trebuie să fim cât mai vizibili în spațiul socio-media”.

ionicescu3

Ca vicepreședinte al Federației, nu are planuri extraordinare, însă vrea ca în viitorul apropiat să contribuie la înființarea de cluburi în orașele în care nu se practică TKD ITF în acest moment.

”Peste cinci ani cred și-mi doresc ca federația să fie una puternică, cu mulți practicanți și de ce nu pe primul loc în lume. Aceasta din urmă e un vis al nostru, al celor șapte antrenori și nu numai”, a conchis Marius Ionicescu.

ionicescu4

 

Image