Vaslui, RO

-1.92°C
Overcast Clouds
Friday
-1.15°C / 3.82°C
Saturday
-2.07°C / 2.12°C

Reportaj exclusiv/ Din orașul dintre vii, la curtea Regelui Hagi!

Reportaj exclusiv/ Din orașul dintre vii, la curtea Regelui Hagi!

Vasluiul mai dă o viitoare speranță a fotbalului românesc la Academia lui Gheorghe Hagi. Este vorba despre Mihăiță Marius Codreanu, de la Școala de fotbal Pajura Huși.

După mai multe monitorizări și antrenamente la academia din Ovidiu, tânărul hușean a semnat cu Viitorul Constanța, urmând a evolua la Under 15.

”Academia Hagi reprezintă pentru mine un moment unic, o oportunitate foarte mare de a face pasul către fotbalul adevărat. Este și dovada muncii mele în toții ani aceștia. Sper să nu dezamăgesc. Mi-am propus să cresc în calitate, alături de noii colegi, să înscriu cât mai multe goluri și să am evoluții bune”, a spus Marius Mihăiță.

Tânărul mijlocaș a făcut deja pasul la o echipă de seniori, acesta fiind în pregătiri cu ACS Hușana Huși, formație care activează în Liga 3. El a fost imediat ”adoptat” de echipă, iar căpitanul Petre Agrigoroaei l-a luat sub aripa protectoare, dându-i mai multe sfaturi:

”Experiența la ACS Hușana a fost foarte frumoasă, am fost primit foarte bine de către colegi și antrenori, care au avut încredere în mine, m-au ajutat și încurajat. Țin să le mulțumesc domnului Florin Croitoru, antrenorul Hușanei, căpitanului echipei, Petre Agrigoroaei, care m-a luat sub aripa lui și m-a învățat multe lucruri. Trebuie să le mulțumesc și celor din conducere, domnului Daniel Dobrea, președintele clubului, domnilor Costel Baicu, Marius Dulceanu și Cătălin Țocu, pentru șansa acordată și pentru ceea ce au făcut pentru mine”.

codreanu

 

FAN CRISTIANO RONALDO!

 

Deși nu joacă atacant, este fan Cristiano Ronaldo, fiind impresionat de dăruirea acestuia față de fotbal.

”Apreciez modul în care se dedică fotbalului și cât de mult muncește. Îl urmăresc și pe Messi și încerc să îl imit”, a completat Marius Codreanu.

Acesta adoră să evolueze pe partea dreaptă, unde are mai multe oportunități de a ataca poarta.

”Fiind jucător de picior stâng, îmi place extremă dreapta, deoarece pot intra foarte mult în interiorul careului și am mai multe șanse de a trage la poartă. În marginea terenului am lejeritate în a dribla și a scoate oameni din joc”, a mai precizat fotbalistul hușean, care timpul liber îl petrece cu prietenii sau preferă jocurile video.

În momentul când a semnat cu Viitorul Constanța, fostul său antrenor, Marian Tătaru, i-a dat și un sfat de care va ține cont.

”Mi-a spus să nu renunț niciodată la visul și țelul meu, să muncesc în continuare, să nu mă culc pe o ureche, pentru că deocamdată n-am realizat nimic. Vreau să fac mândri pe pe toți oamenii din Huși care m-au susținut. Perioada la Pajura Huși a fost una plăcută, am avut niște colegi extraordinari și uniți, un antrenor foarte bun! Mulțumesc domnului Marian Tătaru și domnului Costel Baicu, echipelor Pajura Huși și ACS Hușana. Mulțumesc și familiei, pentru susținerea necondiționată”, a conchis Marius Mihăiță Codreanu.

codreanu

Image