Bârlădeanul Ovidiu Neagu s-a antrenat cu naționala de seniori în Turcia

Bârlădeanul Ovidiu Neagu s-a antrenat cu naționala de seniori în Turcia

Naționala de seniori a României a participat într-un stagiu de pregătire în Antalya.

Pentru acest cantonament, staff-ul tehnic a selecționat mai mulți jucători tineri pentru a-i testa, jucători care pe viitor pot face pasul la prima reprezentativă.

Printre aceștia se regăsește și bârlădeanul Ovidiu Neagu (19 ani), mijlocaș la deschidere.

Acesta nu este la prima experiență legată de naționala României, el evoluând pentru România U23 într-un meci cu England Counties, anul trecut.

Component al României U18 XV la Campionatul European de la Kaliningrad și al României U18 7’s la Europeanul de la Gdansk din 2019, campion național la U18 cu CSȘ Bârlad, Ovidiu a debutat în acest sezon competițional și pentru echipa de seniori a Bârladului, fiind desemnat MVP-ul finalei mici a competiției.

El provine dintr-o familie în care trei dintre frații lui joacă rugby, Robert joacă în SuperLiga CEC Bank la CSA Steaua, George la RC Bârlad, fiind colegi de echipă și Iustin la echipa de U18 a CSS Bârlad.

“Mi-am dorit mult să joc la seniori și am început în forță cu partidele de clasament. Au fost meciuri foarte dure cu CSM Galați în finala mică, ei fiind foarte masivi față de noi, însă am avut un joc foarte bune pe treisferturi, cu asta am și reușit să îi și învingem. A fost un pas foarte mare pentru mine să fiu chemat la lotul de seniori, am fost foarte fericit când am primit convocarea. Este un sentiment frumos să fiu aici lângă jucători care au participat la două cupe mondiale, jucători de la care am ce să învăț, cu multă experiență. Știu că sunt foarte tânăr, însă dacă muncesc mult mai mult, sper ca în curând să fac pasul și în naționala mare”, a declarat Ovidiu Neagu.

neagu1