Vasluianul Iustin Costea a devenit Maestru al Sportului la kempo.
Acesta a primit distincția din partea Ministerului Tineretului și Sportului, prin intermediul lui Shihan Amatto Zaharia, președintele Federației Române de Kempo.
”Sportul e o artă vie, pe care o practici cu măiestrie. De azi pot spune cu mândrie că voi duce și eu mai departe Flacăra ei vie, să te inspir și pe tine! Țin să îi mulțumesc în mod aparte lui Shihan Amatto Zaharia pentru onoarea ce mi-a acordat”, a postat pe pagina de facebook sportivul.
Iustin Costea este un nume în lumea sportivă care a fost auzit încă din 2016 pe podiumurile țării noastre. Ne-a făcut mândri cu performanțele sale la sportul numit kempo. A obținut titluri importante și în alte țări din Europa, cât și de pe alte continente precum Asia și SUA.
Iustin Costea a copilărit în Vaslui, a absolvit Liceul Sportiv din orașul natal, ca mai apoi să urmeze studiile superioare la Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iași pe același domeniu. Anul trecut a terminat masterul, „Fitness și Estetică Corporală”, toate acestea ajutându-l în cariera aleasă, întrucât a experimentat timp de 2 ani și ca profesor de sport.
Iustin a fost un copil dezvoltat fizic bine de mic care s-a remarcat că are abilități sportive încă din clasele primare, la gimnaziu fiind deja inclus în echipa de volei a școlii. La 13 ani a practicat lupte libere, dar nu a fost prea atras, iar la 15 ani a început să practice Taekwon-do.
Când a urcat prima dată pe un ring de luptă a fost destul de dificil. A avut emoții de fericire. A dezvăluit că la primele meciuri nu a fost așa mare dorința de a câștiga, cât ar fi fost dezamăgirea pierderii meciurilor.
Acum, se dedică total sportului și îl îndrăgește ca fiind parte din el. Înlocuiește cafeaua de dimineață cu alergatul sau cu câteva ore la sală. În a doua parte a zilei, face antrenamente de kempo, înoată cu copiii și se antrenează alături de ei.
Iustin Costea este astăzi profesor de educație fizică și antrenor de kempo și înot.
Vasluianul a obținut la Campionatul Mondial de Kempo, București, 2016, medalia de bronz, respectiv medalia de argint. În 2017, în Portugalia, a participat la Campionatul Mondial de Kempo, la mai multe probe și a obținut toate cele trei culori ale medaliilor.
În Ungaria și SUA în 2018 a urcat din nou pe podium, mândru de rezultate și plin de satisfacție că a pus România pe harta lumei sportului tocmai pe alt continent, ca mai apoi, în anul următor, să ne reprezinte în Asia, mai exact în Japonia, întorcându-se acasă mai bogat cu patru medalii de aur.