Vaslui, RO

6.43°C
Overcast Clouds
Saturday
5.43°C / 15.51°C
Sunday
8.12°C / 14.63°C

Vasluience premiate în cadrul Galei canotajului românesc

Vasluience premiate în cadrul Galei canotajului românesc

Trei vasluience au fost premiate în cadrul Galei canotajului românesc. Este vorba despre Ana Maria Matran (18 ani, din Huși), legitimată la CSM Călărași, Iuliana Buhuș (27 ani, din comuna Alexandru Vlahuță), legitimată la CS Dinamo București, și Adriana Ailincăi (23 ani, din comuna Văleni), legitimată la CSM Călărași.

Prima este componentă a lotului de Juniori a României, în timp ce celelalte două fac parte din lotul de Seniori.

În acest an, Ana Maria Matran a cucerit medalia de aur și titlul european în proba de patru vâsle feminin (JW4x), alături de alte trei canotoare din țară, la Campionatul European de Canotaj pentru Juniori (Varese, Italia).

De asemenea, hușeanca are încă o medalie de aur și titlul mondial obținut la Campionatul Mondial de Canotaj Under 19 (Varese, Italia), cu același echipaj de patru vâsle feminin (JW4x).

Iuliana Buhuș a devenit campioană europeană alături de echipajul de opt plus unu (W8+) și a obținut o medalie de bronz în proba de patru rame (W4-) în cadrul Campionatului European de Seniori (Munchen, Germania).

Tot în acest an, Iuliana a devenit campioană mondială în proba de opt plus unu (W8+), echipaj din care a făcut parte și Adriana Ailincăi.

A fost cel mai bun an din istoria Federației Române de Canotaj cu 39 de medalii câștigate în total, dintre care 5 medalii de aur și 3 medalii de bronz au fost obținute la Campionatele Europene, iar alte 4 medalii de aur au fost obținute la Campionatele Mondiale.

 buhus

Image