Vaslui, RO

8.99°C
Overcast Clouds
Monday
6.01°C / 16.53°C
Tuesday
6.44°C / 11.66°C
Wednesday
4.99°C / 16.5°C

Kasatkin în presa din Rusia: ”În două luni am aruncat șase tricouri!”

Kasatkin în presa din Rusia: ”În două luni am aruncat șase tricouri!”

Rusul Viacheslav Kasatkin a declarat presei din țara natală că Liga Zimbrilor este o competiție mult mai ”bărbătească”.

Pivotul de 24 de ani a remarcat partea defensivă, unde arbitrii permit jocul bărbătesc, iar luptele pe semicerc nu sunt așa de simple.

”Îmi place jocul din apărare Băieții se apără de parcă ar fi ultima dată. Arbitrii lasă jocul bărbătesc, dar nu dur. Toate faulturile grave sunt penalizate. Însă, în două luni am aruncat șase tricouri, care deveniseră inutilizabile după meciuri”, a povestit Kasatkin, într-un interviu acordat site-ului handballfast.com.

Acesta a mai precizat că a avut parte de o primire frumoasă la Vaslui și că s-a acomodat imediat, grație vorbitorilor de limbă rusă din echipa antrenată de Alin Bondar.

”Băieți sunt drăguți, echipa e grozavă. M-am acomodat deja. Dacă nu ar fi fost ajutorul băieților vorbitori de limbă rusă de la Vaslui, ar fi fost mult mai greu pentru mine. La început a fost destul de dificil. Am fost nevoită să stau în carantină. Antrenorul mi-a prezentat un program individual de pregătire. Chiar și la sală am lucrat individual. În primul meci nu am marcat niciun gol. Nici al doilea joc nu poate fi numit un succes. A fost dificil să intru în ritmul competitiv după carantină, mai ales că am ajuns târziu în România, am ratat un cantonament important. Desigur, m-am antrenat acasă, dar acest lucru nu poate fi echivalat cu o pregătire deplină”, a completat Kasatkin.

kasatkin1

Încă nu s-a întâlnit cu primarul Vasluiului!

Rusul regretă că nu a reușit să-l cunoască pe primarul Vasile Pavăl. Deși a fost la echipă de mai multe ori, niciodată nu a avut oportunitatea de a sta de vorbă cu acesta:

”CSM Vaslui nu este încă un club de top în Liga Zimbrilor. Suntem, însă, pe drumul cel bun, grație antrenorului Alin Bondar. Clubul nostru este unul dintre puținele din România unde totul este în regulă cu finanțele. Salariul este dat la timp, fără întârzieri. Clubul este al Primăriei, iar primarul se întâlnește în mod regulat cu echipa, vorbește despre situație, discută planuri. S-a întâmplat că am ratat ambele întâlniri cu primarul. A venit pentru prima dată în august, anul trecut, când eu nu ajunsesem încă în România. Și a doua oară s-a întâmplat când eram în echipa națională”.

 A primit porecla de Egipteanul!

Când s-a întors de la Campionatul Mondial, Viacheslav a primit porecla de Egipteanul, fiind felicitat de evoluția de la marea competiție.

„De mult  timp am visat să intru în echipa națională a Rusiei. Am mers acolo încântat, cu mare entuziasm. Am crezut că este timpul să îmi arăt valoarea. Și când am ajuns, cumva totul nu a funcționat. Se pare că selecționerul nu a văzut în mine o soluție”, a spus Kasatkin.

În perioada cât s-a aflat la națională, pivotul Vasluiului a oficializat relația cu iubita lui, Xenia, cu care s-a căsătorit la starea civilă.

kasatkin1

Negociază prelungirea contractului!

Viacheslav Kasatkin a semnat cu CSM Vaslui pe un sezon. Rusul recunoaște că se află în negocieri, pentru o eventuală prelungire a contractului.

”Negociez cu clubul o prelungire. Antrenorului îi place de mine, dar nu știu ce se va întâmpla, totul ținând cont de situația epidemiologică. Există o variantă a altui club românesc, dar nu este inclusă în top 5. Iar prioritățile mele în România sunt stabilite astfel: fie să rămân în actualul club, fie să mă mut la una dintre echipele care participă la competițiile europene. Și acestea sunt Constanța, Dinamo București, Steaua sau Potaisa”, a spus Kasatkin.

Rusul recunoaște că încă nu este la adevăratul potențial, pe care l-a atins înainte de a veni în România. El încearcă să se pregătească și în afara antrenamentelor.

”De exemplu, am învins Steaua într-o rundă recentă. Ni s-au dat cinci zile de odihnă, dar am mers zilnic la sală, pentru că din punct de vedere al formei, nici măcar nu am ajuns la nivelul din Rusia. Singurul lucru care s-a îmbunătățit cu adevărat este să jocul în defensivă. Aici trebuie să lupți și să te miști constant, să-i ajuți pe colegi, ceea ce îmi place”, a conchis handbalistul.

Kasatkin

Image