Vaslui, RO

-1.92°C
Overcast Clouds
Friday
-1.15°C / 3.82°C
Saturday
-2.07°C / 2.12°C

INTERVIU! Alin Bondar lasă Vasluiul pentru handbalul feminin: ”Mulțumesc Vaslui!”

INTERVIU! Alin Bondar lasă Vasluiul pentru handbalul feminin: ”Mulțumesc Vaslui!”

Alin Bondar părăsește echipa de handbal masculin, CSM Vaslui, după numai un sezon.

Tehnicianul lasă formația vasluiană în Liga Zimbrilor, obținând o performanță notabilă pentru un club mic, clasarea pe locul 10, evitând astfel barajul de menținere în prima ligă. De asemenea, formația vasluiană a jucat până în faza optimilor Cupei României.

Alin Bondar a ales să revină în handbalul feminin, optând pentru oferta din orașul natal, Brașov, urmând a antrena din această vară pe Corona.

Antrenorul a ținut să mulțumească tuturor vasluienilor pentru perioada petrecută la CSM, afirmând că s-a simțit extroardinar și s-a bucurat de sprijinul primarului Vasile Pavăl, a conducerii clubului, având, de asemenea, parte de un grup de jucători extraordinari, care s-au mobilizat exemplar pentru atingerea obiectivului.

bondar4

”A fost un sezon greu pentru toată lumea!”

- Cum a fost sezonul 2020-2021 în Liga Zimbrilor?

- A fost un sezon greu pentru toată lumea! Un sezon care în primul rând s-a pornit foarte greu, iar când s-a pornit am plecat la drum cu foarte multe restricții! A fost greu în primul rând să intrăm în sală, apoi să disputăm primul amical. Aici chiar ne putem lăuda că în această perioadă grea noi am avut primul amical în România în compania echipei Potaissa Turda. Apoi a venit greu primul joc oficial, care de asemenea, a fost primul joc oficial de handbal în România după pandemie. Este vorba despre CS Minaur - CSM Vaslui. Și ca toate premierile să ne aparțină post pandemie, și primul gol a fost marcat tot de către un jucător al CSM-ului din Vaslui, Florin Acatrinei marcând primul gol al campionatului.

- Se putea mai mult?

- Eu așa cred! Cred cu tărie că dacă am fi avut un altfel de început, mult mai atent și cu mai multă încredere în forțele noastre, probabil am fi putut termina un loc -două mai sus... Dar trebuie să fim corecți și să spunem că și o singură înfrângere împotriva echipei din Bacău, de exemplu, ne-ar fi putut trimite la baraj... Așa că nu trebuie să îl mâniem pe cel de Sus și să fim mulțumiți per total cu ce am obținut!

- Este mai greu la fete sau la băieți?

- Am primit des această întrebare și nu pot răspunde concret... Este cu siguranță diferit! Fiind antrenorul unei echipe de fete, ai în primul rând mai multe restricții... Nu poți avea același limbaj, nu poți întra în vestiar când vrei, trebuie mereu să bați la ușă, trebuie să îți măsori mereu discursul, pentru că ele sunt foarte atente și îți analizează cuvintele! Pe când băieții nu pun mereu la suflet! Din punct de vedere al pregătirii, băieții prind totul mult mai repede. E o altă îndemânare. Alte calități fizice. Dar fetele sunt mult mai muncitoare și poate mult mai rele în joc! În rest, greu de făcut comparație, pentru că am și avut norocul ca la Vaslui să întâlnesc un grup extraordinar.

- Reveniți în handbalul feminin. Ce lăsați în urmă la CSM Vaslui?

- Păi în primul rând îmi doresc să fi lăsat în urmă mai multă încredere! Apoi las în urmă echipa acolo unde am găsit-o și anume în Liga Zimbrilor. Las în urmă multe amintiri frumoase... Jocuri frumoase... Și un grup extraordinar, iar când spun un grup, plec de la primarul municipiului, domnul Vasile Pavăl, continui cu domnul președinte, Bogdan Cristea, staff-ul, colegul Bogdan Pralea, care a fost un adevărat sprijin, nea Titi Căldare, care care a fost mereu alături, nea Vasile Ciobanu, care ne-a dus și ne-a adus mereu în siguranță, domnul Marius, medicul care ne-a fost aproape, și ajung până la ultimul jucător.

bondar3

”Am auzit numai lucruri frumoase despre suporterii vasluieni!”

- Cum a fost experiența cu CSM Vaslui, mai ales că nu ați jucat în fața propriilor suporteri?

- Este unul dintre marile regrete. Am auzit numai lucruri bune despre tot ce înseamnă suporterul vasluian. Cred că împreună am fi reușit să ne învingem mai ușor adversarii! Îmi pare rău... Dar au fost momente în care am primit câte o vorbă bună sau un simplu salut pe stradă și asta m-a făcut să mă simt bine! Eu până să vin să lucrez la CSM Vaslui nu am vizitat niciodată Vasluiul. O singură dată am fost în tranzit, dar pot spune că m-am simțit foarte bine la Vaslui!

- Cum vi s-a părut grupul de jucători?

- Extraordinar, loial, muncitor cu un suflet mare!

- Ați dat multă șansă tinerilor, credeți că vor ajunge mai sus?

- Îmi doresc asta! Eu doar le-am dat un mic brânci în Liga Zimbrilor. Vasluiul a fost mereu o zonă bună geografică pentru handbalul masculin. De aici au plecat mulți jucători către echipe importante, chiar și jucătoare. Cu o vasluiancă chiar am avut plăcerea să lucrez la Cluj, Sonia Vasiliu. Și cu siguranță Vasluiul va produce mereu în handbal!

csmvs1

”CSM Vaslui are parte de un grup extraordinar!”

- Ce le transmiteți suporterilor CSM Vaslui?

- Multă sănătate în primul rând! Apoi să își susțină echipa necondiționat! Așa cum spuneam CSM Vaslui are parte de un grup extraordinar, care mereu încearcă să îi mulțumească, dar care nu poate fi astăzi chiar în elita handbalului. Pentru că întrecerea este foarte dură și pleacă de la bugete, continuă cu construirea unui lot competitiv și termină cu jocul efectiv, care de asemenea nu este întotdeauna jucat doar pe teren. Totuși, Vasluiul reușește ce poate alte orașe mult mai mari nu reușesc și anume să mențină o echipă în prima ligă a handbalului masculin.

- Dar celui ce vă va înlocui, ce sfaturi i-ați da?

- Sincer nu mă pricep la a da sfaturi... Dar știu ce mi-aș dori! Să mențină grupul, să îl sprijine, să îi acorde o și mai mare încredere pentru că va fi răsplătit! Acest grup nu te lasă la greu. Va lupta mereu alături de tine, așa cum poate el. Cu calitățile sau limitele lui, dar nu te va lăsa! Garantez pentru asta!

Iar în final, aș vrea să îi mulțumesc domnului primar, Vasile Pavăl, pentru susținere, atenția acordată acestei echipe și pentru încrederea acordată!

Domnului președinte Bogdan Cristea pentru că a fost mereu atent la doleanțele noastre, pentru că ne-a lăsat să facem lucrurile așa cum noi am crezut și pentru că a fost mereu alături! Staff-ului pentru că a fost pe aceeași lungime de undă și pentru că a avut același interes și anume îndeplinirea obiectivului. Și, nu în ultimul rând jucătorilor, care uneori au trebuit să mă suporte, să stea mai mult în sală uneori decât era programat, pentru că au avut încredere în noi și pentru că au îndeplinit obiectivul! MULȚUMESC! Veți rămâne mereu în sufletul meu! M-am simțit bine! Hai, CSM Vaslui!

csmvsechipa

Image