Vaslui, RO

-1.92°C
Overcast Clouds
Friday
-1.15°C / 3.82°C
Saturday
-2.07°C / 2.12°C

Legenda fotbalului vasluian revine la Vaslui

Legenda fotbalului vasluian revine la Vaslui

Wesley Lopes, fosta legendă a FC Vaslui, se află în România. Brazilianul își va vizita foștii colegi de echipă, dar și pe patronul Adrian Porumboiu.

Wesley s-a întâlnit deja cu Lucian Sânmărtean, cu care a fost coleg la Vaslui și a vorbit la telefon cu Adrian Porumboiu, urmând a se întâlni la Vaslui.

Al doilea cel mai bun marcator străin din istoria Ligii 1 a vorbit despre fotbalul românesc, a explicat de ce nu a reușit să ajungă la o echipă din Liga 1 mai puternică decât FC Vaslui și a glumit atunci când a vorbit despre Gigi Becali sau Adrian Porumboiu.

"Am fost în vacanță în Portugalia, am vorbit cu prietenii de aici. De 3-4 ani n-am mai venit în România. Ce să fac? Brazilia, joc fotbal, sunt cu familia. Vreau să fac o formație acolo, am venit aici să vorbesc cu mai multă lume. Atât, nu mai fac nimic, sunt grăsuț puțin. (n.r - Te duci să vorbești cu Gigi Becali, cum spuneai?) Mă duc acolo, trebuie să vorbim, să mănânc mici, să bem bere. Și cu Porumboiu la fel”, a spus Wesley.

Fostul jucător recunoaște că forma cea mai bună a avut-o la Vaslui și regretă că nu a câștigat niciun trofeu.

”Aici, în România, a fost cea mai bună formă a mea. Am jucat foarte bine aici patru ani. Mi-e dor de antrenamente, de băieți. De fotbal adevărat, puțin, dar de stadioane pline mi-e dor tare. Lumea zice că nu mai aveți jucători, dar eu nu cred în lucrurile astea. N-am mai văzut nimic din fotbalul românesc. Am vorbit cu un prieten și mi-a zis că îi pare rău că în România nu mai aveți bani, nu mai aveți patroni care să investească mai mulți bani. Păcat, dar asta e viața. Înainte aveați Steaua, Dinamo, CFR Cluj sau Rapid. Domnul Porumboiu nu m-a lăsat să plec de acolo, la fiecare fereastră de transferuri îmi spunea că echipele celelalte nu au bani. Pentru mine, CFR, Rapid, Steaua și Dinamo sunt cele mai mari. Mi-aș fi dorit să joc acolo. Acum sunt două Steaua, nu?", a spus Wesley.

Wesley Lopes a jucat în România pentru FC Vaslui (2009-2012), după ce a fost transferat de la Leixoes, pentru 1,5 milioane de euro. Ulterior, era vândut de Adrian Porumboiu la Al Hilal în schimbul sumei de 3 milioane de euro, iar în 2014 revenea în țara noastră pentru jumătate de sezon, la Poli Iași.

Image