Vaslui, RO

6.37°C
Overcast Clouds
Sunday
6.72°C / 12°C
Monday
3.44°C / 13.38°C
Tuesday
4.68°C / 11.95°C

Dublă victorioasă cu Moldova pentru selecționata U19 de futsal a României

Dublă victorioasă cu Moldova pentru selecționata U19 de futsal a României

Selecționata U19 de futsal a României s-a aflat în aceste zile într-un stagiu de pregătire la Vaslui, unde a susținut și o „dublă” amicală cu selecționata similară a Moldovei.

Tricolorii mici s-au impus în ambele partide, scor 4-2, respectiv 5-3, iar selecționerul Endre Kacsó este mulțumit, per ansamblu, de ceea ce au arătat aceștia în meciurile-test împotriva Moldovei. Această generație s-a aflat la primele meciuri jucate în tricoul naționalei.

„Per ansamblu sunt mulțumit. Însă, am făcut multe greșeli, mai ales în al doilea meci, pe fond de oboseală. Zic, totuși, că am făcut o partidă bună, în care puteam să marcăm mai multe goluri. Importantă e victoria. Băieții abia acum au debutat la națională în cele două meciuri cu Moldova și zic că au făcut două partide bune”, a precizat Endre Kacsó.

Pentru România U19 urmează un nou cantonament la începutul lunii februarie,, după care în primăvară au loc preliminariile pentru UEFA Under-19 Futsal Championship, competiție care se va desfășura în perioada 3-10 septembrie 2023, în localitatea croată Poreč.

Tricolorii mici fac parte din Grupa a 2-a a Main Round-ului calificărilor pentru EURO 2023, alături de Ucraina, Serbia și Muntenegru.

„Important e să facem o treabă bună în ambele cantonamente și mergem cu încredere, pentru a ne califica la turneul final, așa cum am fost la ultimul European. Am încredere. Mai urmărim jucători. Important e să avem un lot competitiv și am încredere că putem să ne calificăm”, a mai precizat selecționerul României.

Image