Vaslui, RO

-1.92°C
Overcast Clouds
Friday
-1.15°C / 3.82°C
Saturday
-2.07°C / 2.12°C

De la muncă în Germania, la naționala de seniori!

De la muncă în Germania, la naționala de seniori!

Vasluianul Vlăduț Dudău își va face debutul la naționala României de futsal, la seniori, în dubla amicală cu Georgia, programată pe 16 și 17 noiembrie, la Tbilisi.

Fotbalistul de 21 de ani a fost format la Liceul cu Program Sportiv (LPS) Vaslui, însă cea mai bună performanță a avut-o la futsal, cu Internazionale Traian Vaslui, echipă cu care a evoluat la Final 8 Campionatului Național Under 19, ce i-a adus și mai multe convocări la echipa națională a României, Under 19.

Numai că echipa de futsal a Vasluiului s-a desființat, iar Vlăduț a fost nevoit să meargă la Poli Iași. Nici aici lucrurile nu au mers cum trebuie și a ales să renunțe la sport, pentru a munci în străinătate.

”Am plecat în Germania, la muncă. Găsisem un serviciu bun, la o firmă importantă de curierat, dar gândul tot la futsal îmi stătea”, a spus Dudău, pentru frf.ro.

Și a venit oferta celor de la Sportul Ciorăști, în prima ligă de futsal, la seniori, unde este golgheteurl echipei.

”Nu am stat pe gânduri. Am zis să mai încerc o dată și, iată, am fost inspirat”, a completat fotbalistul, născut la Costești.

Convocarea la naționala de seniori a venit chiar în ziua când a împlinit 21 de ani. A fost cel mai frumos cadou primit până acum: ”Că voi ajunge la echipa națională de seniori, vă spun sincer, nu m-am gândit vreodată, deși sunt un luptător, un jucător care totdeauna a dat totul pe teren. Nu mi-a venit să cred atunci când domnul Endre Kacso m-a sunat. Mi-am zis că e șansa mea și că trebuie să profit de ea”.

Image