POVESTE/ Un fotbalist cipriot, cucerit de ”orașul dintre vii”!

POVESTE/ Un fotbalist cipriot, cucerit de ”orașul dintre vii”!

Din acest sezon, în lotul Hușanei Huși și-a făcut loc un fotbalist din Cipru. Este vorba despre Georgios Economou, poreclit Jojo.

Acesta a auzit că există în România o actriță cu același nume și speră să devină un fotbalist cunoscut la nivelul ligii 3, care să-i permită, mai târziu, un transfer la un club mai mare.

Jucătorul de 22 de ani spune că s-a acomodat deja cu orașul și echipa, afirmând că ”Huși e un oraș foarte liniștit și relaxant. Îmi place foarte mult aici. Oamenii sunt calzi și mă simt foarte bine. E frumos”.

jojo3

Antrenorul Florin Croitoru este cel care l-a adus în România. 

”Anul trecut am fost contactat de domnul antrenor, cu care m-am întâlnit, pentru a discuta despre transfer. Am zis de ce să nu vin la Huși. E o oportunitate de a evolua în carieră și a ajunge la un club mare”, a completat Jojo.

Cipriotul a aflat că municipiul Huși este cunoscut drept patria vinurilor, fiind numit ”orașul dintre vii”. El a vizitat o pogdorie din apropiere, gustând din struguri, pe care îi consideră delicioși și cu un parfum aparte.

”Mi-au spus colegii că aici se produce cel mai bun vin din România. Nu sunt un fan al alcoolului, însă am să încerc vinul alb, care a primit cele mai multe aprecieri”, a spus jucătorul Hușanei, folosit de Florin Croitoru atât ca fundaș, cât și ca mijlocaș.

jojo husana

Referitor la fotbalul românesc, Georgios Economou are numai cuvinte de laudă, pe care nu îl consideră strict tehnic și ”se vede rafinament în jocul echipelor, stil care îmi place foarte mult”.

Jojo nu i-a uitat pe suporterii hușeni, care l-au îndrăgit de la prima apariție în tricoul Hușanei.

”Încerc să dau ce e mai bun din mine la fiecare meci. Vreau să fac mândru acest oraș și echipa, care are fani înfocați. Păcat că nu pot fi alături de noi, în tribună. Însă, sper să vină cât mai repede ziua, când ne vom bucura împreună de momentele frumoase ale Hușanei”, a transmis fotbalistul.

Jojo Economou a evoluat până acum numai în ligile a 2-a și a 3-a din Cipru, având prezențe și în campionatele din Anglia, la Hendon FC Londra, Walthamstow FC, în Essex Senior League.

În Liga 3 din România are deja marcat un gol, în victoria Hușanei Huși cu Bradul Borca, scor 5-0.