Vaslui, RO

7.06°C
Light rain
Tuesday
1.09°C / 5.02°C
Wednesday
1.92°C / 9.31°C
Thursday
4.35°C / 10.78°C

O hușeancă a devenit campioană europeană la canotaj

O hușeancă a devenit campioană europeană la canotaj

Vasluianca Ana-Maria Matran este campioană europeană la canotaj.

Sportiva a obținut medalia de aur cu echipa României la Campionatul European de canotaj la Juniori de la Munchen (Germania), în proba de patru vâsle feminin (JW4x). Din echipaj au mai făcut parte Andreea-Fabiola Iorgovan, Elena-Diana Suta și Diana-Ionela Petian.

Ana Maria Matran are 17 ani, este născută pe 15 februarie, în Huși, și practică acest sport de câțiva ani, din august 2018, fiind legitimată la CSM Călărași.

”Această medalie este cea mai mică dintre toate ca și dimensiune, dar cea mai valoroasă. Ea a venit datorită muncii depuse pe parcursul acestui an, de altfel fiind și prima medalie de la un Campionat European. Am plecat de acasă cu gândul la medalia de aur și știam că putem, deoarece am muncit enorm de mult. Această medalie mi-a dat mai multă încredere în mine și acum nu mai am niciun dubiu în ceea ce mă privește în canotajul românesc. Pe mai departe m-aș vedea tot la canotaj. Îmi doresc ca și anul viitor să fie cel puțin la fel de bun și le urez mult succes colegelor mele care fac pasul spre tineret. Vă mulțumesc mult pentru toată susținerea voastră și pentru cea mai frumoasă cursă din viața mea”, a declarat Ana Maria Matran.

Tot în acest an, Ana Maria Matran a reprezentat România la Campionatul Mondial de Juniori, desfășurat între 11-15 august, în Plovdiv, Bulgaria. Atunci a concurat în proba de simplu vâsle feminin (JW1x), adolescenta reușind să se claseze pe locul șase. Iar anul trecut, însă în perioada 26-27 septembrie, sportiva a luat parte la Campionatul European de Juniori, găzduit în Belgrad, Serbia. Atunci, vasluianca a concurat tot în proba de simplu vâsle feminin, însă a ieșit pe locul patru.

Image