Vaslui, RO

7.06°C
Light rain
Tuesday
1.09°C / 5.02°C
Wednesday
1.92°C / 9.31°C
Thursday
4.35°C / 10.78°C

Exclusiv/ O vasluiancă pe podiumul handbalului juvenil!

Exclusiv/ O vasluiancă pe podiumul handbalului juvenil!

Cristina Irimia a obținut bronzul național cu Sepsi SIC Sf. Gheorghe la handbal feminin, U17.

Vasluianca a fost în prim plan la competiția din acest an și a bifat cea mai importantă performanță a carierei.

”Este cea mai mare performanță a mea de până acum pe plan sportiv. A fost un sezon dificil, cu adversari puternici, dar cel mai greu meci din acest campionat a fost cel cu CSM București”, spune Cristina.

Handbalista, născută în 2004, a plecat de la Vaslui pe când era în clasa a șaptea, ajungând într-o primă fază la Centrul Național de Excelență de la Brașov, sub comanda antrenoarei Mihaela Tivadar, pentru ca ulterior să ajungă la Sf. Gheorghe, sub coordonarea profesoarei Carmen Cartaș.

”E foarte bine la Sepsi. Mă simt ca într-o adevărată familie și pot beneficia de tot sprijinul de care am nevoie. Ne înțelegem foarte bine atât pe teren, cât și în afara lui. Este o plăcere să lucrez cu actualele mele colege și doamnele antrenoare”, a spus sportiva.

handbalista2

Cristina a început handbalul la Liceul cu Program Sportiv (LPS) Vaslui. Profesoara Maria Ostan este cea care a descoperit-o pe când era eleva Școlii Gimnaziale ”Constantin Parfene” Vaslui.

”Sunt niște ani foarte frumoși, pe care nu îi voi uita niciodată. Am beneficiat de suportul de care am avut nevoie pe tot parcursul acelor ani și sunt mândră că am făcut primii pași în handbal în acest oraș minunat! Prin intermediul școlii, am făcut cunoștință cu doamna Ostan. Ea încerca să facă o selecție de copii pentru minihandbal. Eu fiind un copil foarte activ, am acceptat și nu m-am mai despărțit de mingea de handbal”, a povestit fost handbalistă de la LPS Vaslui.

Pentru viitorul apropiat, Cristina și-a propus să se concentreze pe ultimul an de juniorat, unde își dorește să dea tot ce are mai bun ca sportivă, convinsă că după vor apărea oportunități de a continua cu marea performanță.

”Îmi doresc să continui cu handbalul și după juniorat. Visul meu e să joc în Liga Florilor, însă sunt decisă să încep de jos, de la Divizia A, pentru a crește în valoare și pentru a ajunge în prim plan”, a completat vasluianca.

Cristina Irimia este componentă de bază a naționalei României de junioare. Ea poate evolua pe mai multe posturi, putând fi pivot, coordonator de joc sau poate juca și inter dreapta.

handbalista3

Image