Vaslui, RO

-1.92°C
Overcast Clouds
Friday
-1.15°C / 3.82°C
Saturday
-2.07°C / 2.12°C

Ambiții mari pentru cel mai promițător puști de la CSM Vaslui/ ”Vreau să ajung la naționala de seniori!”

Ambiții mari pentru cel mai promițător puști de la CSM Vaslui/ ”Vreau să ajung la naționala de seniori!”

În acest sezon, în prim planul handbalului românesc și-a făcut apariția puștiul Răzvan Chiratcu. Acesta s-a remarcat imediat, atrăgând privirile specialiștilor.

Iar evoluțiile bune de la turneele Ligii Zimbrilor i-au adus convocarea, în premieră, la lotul României de tineret.

La lotul de tineret am avut câteva clipe foarte frumoase alături de colegii mei. Am reușit să fac față antrenamentelor, mai ales că ceilalți handbaliști convocați sunt mai mari decât mine. Sunt foarte bucuros de acest lucru și vreau să dau cât mai mult pentru a ajunge cât mai sus!”, a spus Răzvan Chiratcu.

Antrenorul Alin Bondar a fost cel care l-a luat de pe băncile școlii, fiind încă elev în clasa a 12-a la Liceul cu Program Sportiv (LPS) Vaslui, și l-a adus în handbalul mare. Atunci când a fost trimis pe teren, Răzvan a profitat din plin de șansa primită și a oferit faze frumoase de handbal, primind aprecierile colegilor, dar și felicitările suporterilor lui CSM Vaslui.

”Sunt mândru că am reușit să fac acest pas măreț către grupa de seniori, fiindcă acesta a fost visul meu chiar de când am intrat pentru prima oară pe terenul de handbal! Colectivul echipei este unul foarte bun, ne susținem unul pe celălalt pentru a da tot ce este mai bun din noi și apreciez faptul că cei mai în vârstă îi susțin pe cei mai tineri. Pe lângă colectivul echipei, aș dori să spun că domnul profesor este cel care ne încurajează și ne motivează pe toți”, a completat noua extremă dreapta a CSM Vaslui.

chiratcu4

În cele zece partide disputate de formația vasluiană are 10 goluri marcate, numărându-se printre golgheterii echipei. Dintre adversarii întâlniți, tânărul care a împlinit de curând 18 ani afirmă că CSM Bacău a dat cel mai mult de furcă:

”Din punctul meu de vedere, adversarul care a fost mai dificil este echipa Bacăului, fiindcă a fost un meci foarte strâns pentru care am luptat fiecare jucător în parte”.

Campion național cu LPS Vaslui

Răzvan Chiratcu a fost descoperit de profesorul Liviu Gugleș. El este cel care l-a luat din clasa a 2-a de la Școala ”Mihai Eminescu” Vaslui și l-a adus pe terenul de handbal.

”Era mărunt și atunci, însă mi-a plăcut faptul că era preocupat de sport. Este un copil isteț și dornic să se perfecționeze. Am avut noroc și de faptul că am găsit o învățătoare inimoasă, Luminița Iacob, care i-a încurajat pe copii să practice sportul și, în special, handbalul”, a povestit Liviu Gugleș.

La LPS Vaslui a făcut parte dintre-o generație foarte bună, având deja trei medalii. Din păcate, pandemia l-a văduvit de o altă medalie.

”Este multiplu medaliat. A devenit campion național la juniori IV, este vicecampion național la juniori III. Tot la juniori III a obținut medaliile de bronz cu LPS Vaslui. La obținerea acestor medalii a contribuit și Răzvan. Păcat că nu a fost convocat la loturile de juniori. Sunt convins că va reuși să se impună la tineret, fiindcă are potențial, este serios și muncitor”, a declarat Gugleș.

chiratcu1

Planurile de viitor ale lui Răzvan Chiratcu sunt legate tot de handbal. De curând a trecut un prim examen, obținând permisul de conducere, iar în vara anului viitor va susține examenul de bacalaureat și admiterea la facultate.

Cred că facultatea nu îmi va pune capăt planurilor mele și sunt sigur că mă voi descurca fără probleme. Vreau să continui în acest domeniu, însă cel mai mare vis al meu e să ajung la echipa națională de seniori”, a conchis handbalistul lui CSM Vaslui.

chiratcu5

chiratcu3

Image