Vaslui, RO

-4.48°C
Broken Clouds
Thursday
-3.17°C / 6.24°C
Friday
-2.49°C / 2.93°C
Saturday
-3.57°C / 1.24°C

Șahul, mijloc de incluziune prin sport la Huși

Șahul, mijloc de incluziune prin sport la Huși
Asociația Stea în parteneriat cu Asociația Clubul Sportiv Gambit Huși implementează în perioada 15 septembrie 2021 – 14 martie 2022 proiectul “EduȘah – empowerment și incluziune prin șah”.
Un număr de 60 copii din județele Iași, Vaslui și Satu Mare beneficiază de activitățile desfășurate în cadrul acestui proiect.
Prima temă a fost despre Mindfulness - exerciții de respirație, autocunoaștere - cum mă văd eu și cum mă văd alții, și bineînțeles introducerea copiilor în minunata lume a sportului minții (tabla de șah, așezarea pieselor, valoarea figurilor și micul dar curajosul pion).
”Ne-am bucurat foarte mult de interesul arătat de cei mici care au venit în număr mare, nu am avut absenți, precum și de faptul că au participat cu mare bucurie la jocurile: de atenție, "Căpitanul Nebun" și creșterea stimei de sine "Mașina de spălat", unde copiii s-au complimentat reciproc”, a declarat Marius Ursan, președintele Asociației Clubul Sportiv Gambit Huși.
În cadrul proiectului, copiii vor participa la un program inovativ ce combină antrenamentele și competițiile de șah cu activități de dezvoltare personală, menite să le crească motivația pentru educație și capacitatea de a face față cu succes provocărilor din viața de zi cu zi.
Image