Proiect de promovare a șahului câștigat de CS Gambit Huși

Proiect de promovare a șahului câștigat de CS Gambit Huși

Asociația “Clubul Sportiv GAMBIT” Huși desfășoară proiectul ”ȘAH = educație, socializare, solidaritate pentru copiii din Arsura, județul Vaslui”.

Proiectul oferă lecții de șah copiilor din comuna Arsura, județul Vaslui, finanțat prin  programul Start ONG, lansat de Kaufland  România și implementat de Asociația Act for Tomorrow.

Activitățile se vor desfășura în perioada 01.05-31.12.2021, în comuna Arsura, județul Vaslui.  Proiectul se adresează în special copiilor din zona rurală a județului Vaslui care doresc să învețe  „sportul minții”- șahul, să participe la turnee și să câștige competiții.

Prin acest proiect un număr de 20 copii vor avea materialele necesare pentru a învăța șah, pentru a participa la competiții; un număr de peste 70 copii din mediul rural vor participa la o competiție mai mare organizată în satul Arsura. Totodată Școala gimnazială din localitate ”N.Gh.Lupu” va fi dotată cu materiale necesare și manuale pentru predarea șahului elevilor cls. 0-VIII.

“Prin acest proiect ne dorim să atragem tot mai mulți copii din mediul rural a județului Vaslui către sportul minții, către efectuarea activităților sportive într-un mod organizat mai ales în această perioadă când copiii nu au posibilitatea participării la activități sportive și la competiții”, a declarat Cornel Marius Ursan, coordonator de proiect.

 “Start ONG este un program lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educație, sănătate, mediu, social și cultură. Valoarea totală a programului este de 500.000 euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanțare comunitară detinat ONG-urilor tinere, instituțiilor non-administrative și grupurilor informale/de inițiativă.”