Vaslui, RO

13.54°C
Broken Clouds
Tuesday
9.41°C / 21°C
Wednesday
11.22°C / 22.23°C

Demonstrații de șah pe cea mai mare tablă existentă în aer liber

Demonstrații de șah pe cea mai mare tablă existentă în aer liber

Marii maeștri internaționali prezenți la Campionatul Național de șah pe echipe, seniori, Divizia A, au participat la o demonstrație a sportului minții pe cea mai mare tablă de șah în aer liber.

Aceștia au onorat invitația Primăriei municipiului Vaslui și au oferit adevărate lecții de șah. La final, jucătorii au fost recompensați de către organizatori cu diplome, cupe și medalii.

”Avem parte de o zi însorită de toamnă și jucăm pentru a arăta tuturor celor de față frumusețea jocului de șah. Atât timp cât vasluienii care au stat ți au urmărit partidele au și aplaudat, la final, înseamnă că noi ne-am atins scopul și acțiunea a fost una de succes”, a spus Constantin Grosu, unul dintre organizatorii Campionatului Național-Divizia A.

Tabla de șah în aer liber de la Vaslui a fost inaugurată în iunie 2014 și se întinde pe 100 de metri pătraţi. Ea este situată în Piaţa Independenţei, chiar în faţa Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui.

Amenajarea tablei de şah în aer liber a fost fost inclusă într-un amplu proiect cu finanţare europeană ce a vizat modernizarea întregii zone centrale a municipiului Vaslui.

Piesele de şah folosite cântăresc aproximativ 30 de kilograme fiecare. La inaugurarea tablei de şah în aer liber a fost invitată şi regretata Elisabeta Polihroniade, care a efectuat primele mutări într-un meci demonstrativ alături de primarul de Vaslui, Vasile Pavăl.

sahbun3

Image