Vaslui, RO

25.01°C
Clear Sky
Tuesday
17.66°C / 28.47°C
Wednesday
19.42°C / 31.38°C

„Unitatea grupului ne-a ajutat să promovăm în Superligă!”

„Unitatea grupului ne-a ajutat să promovăm în Superligă!”

Călin Gheorghiu a căștigat una dintre partidele din ultima rundă, cu LPS Satu Mare, care au contribuit la promovarea istorică a CS Sergentul Vaslui în Superliga de șah.

Acesta a vorbit în exclusivitate pentru sportactual.ro despre miracolul de la Amara, acolo unde echipa vasluiană a terminat Divizia A fără înfrângere și pe primul loc, impresionând asistența și primind cuvinte de laudă din partea adversarilor.

„Un turneu foarte lung și obositor, cu partide extraordinare. Trebuia să obținem promovarea încă din runda a 8-a, însă adversarii și-au dorit, la rândul lor, promovarea. S-a jucat practică până în ultimul minut. A fost ceva extraordinar. Ar fi fost păcat să pierdem promovarea chiar la ultima rundă. Ne bucurăm de această performață și acest vis obținut împreună”, a spus Călin Gheorghiu.

Întrebat care a fost atu-ul Vasluiului la ediția din acest an a Diviziei A de șah pe echipe, șahistul clubului Sergentul a precizat că „unitatea echipei a făcut diferența. Unitatea de grup ne-a făcut să jucăm bine. Faptul că ne cunoșteam încă de anul trecut și cooptarea lui Daniel Moldovan, care a adus un plus valoare echipei, ne-au dat un imbold și mai mult curaj pentru a atinge obiectivul. Ne-am bucurat de susținerea domnului Ionel Sandu, care iubește șahul, și experiența căpitanului Constantin Grosu. Pot spune că am fost o adevărată familie, care iată urcă Vasluiul în elita șahului românesc”.

Amfitrionii acestei promovări istorice sunt Martin Petrov, Iulian Baltag, Vasile Sănduleac, Daniel Moldovan, Călin Gheorghiu, Alexandru Săchilaru și Ștefan Prisăcaru.

Image