POVESTE: Daniel Moșneagu, îmblânzitorul de mingi

POVESTE: Daniel Moșneagu, îmblânzitorul de mingi

Daniel Moşneagu a devenit una din figurile reprezentative ale fotbalului vasluian, fiind cel mai în vârstă fotbalist activ din judeţul Vaslui.

În vârstă de 54 ani, vasluianul este un fotbalist activ în competițiile de sală și minifotbal, dar activează cu succes şi în liga 5, la Victoria Muntenii de Jos.

”Dacă este sănătate, anii nu sunt o povară, ci doar cumul de experiență. Vreau să joc pentru anii când părinții m-au dat la liceul militar în loc de cel sportiv”, spune Daniel Moșneagu.

Chiar dacă nu a evoluat pe prima scenă a fotbalului românesc, jucătorul este unul dintre cei mai cunoscuţi din zonă: ” Întotdeauna au fost contre între generații, dar eu m-am împăcat cu toate. De exemplu, la teren mare joc împreună cu cei doi băieți ai mei, Dănuț și Andrei, și alții mai mici de vârsta lor și când văd cât alerg, de rușine dau și ei mai mult pe teren”.

În ciuda vârstei înaintate pentru un sportiv, nu vrea să renunţe la pasiunea sa de o viaţă, fotbalul. Nu a reușit nici soția, nevoită să petreacă week-end-urile mai mult singură.

”Între anii 1986-1993 am lucrat la MApN în București. Pe atunci se lucra și sâmbăta. Era campionat între cartiere vineri după amiaza, urma campionatul MApN, care era sâmbătă dimineața, iar la ora 13 mă urcam în tren pentru că aveam fotbal la Vaslui, cu Victoria. Luni dimineată, la ora 8, eram deja la serviciu. Văzând că asta durează, soția mi-a dat ultimatum: ori ea, ori fotbalul! Avem 32 de ani împreună…atât de mult iubesc fotbalul”, a precizat fotbalistul vasluian.

Daniel Moșneagu crede că la această vârstă poate face față cu succes la o echipă de liga a treia, însă ”să am timp să fac două antrenamente pe zi, cu recuperări profesioniste”.