Vaslui, RO

6.43°C
Overcast Clouds
Saturday
5.43°C / 15.51°C
Sunday
8.12°C / 14.63°C

Ultramaratonul Rubicon trece prin județul Vaslui

Ultramaratonul Rubicon trece prin județul Vaslui

Pe 2 februarie se dă startul unei noi ediții a unicului ultramaraton de tip ștaferă Rubicon.

În acest an, evenimentul va avea caracter transfrontalier și se va pleca de la Arcul de Triumf de la Chișinău, finișul fiind programat pe 4 februarie la Arcul de Triumf de la București.

Traseul cuprinde și județul Vaslui, iar conform programului prezentat de organizatori, intrarea în judeţul Vaslui se va efectua la graniţa cu judeţul Iaşi pe raza comunei Rebricea, sâmbătă, 3 februarie, ora 0:05, ieşirea din judeţ fiind la limita cu judeţul Galaţi, pe raza comunei Tutova, la ora 11:58. Punctele intermediare pe traseu sunt Municipiul Vaslui – ora 3:39, localitatea Sârbi – ora 7:06 și Municipiul Bârlad – ora 9:14.

Traseul planificat, care va totaliza 550 de kilometri, va traversa 3 regiuni din Republica Moldova (Strășeni, Călărași, Ungheni), 8 județe din România (Iași, Vaslui, Galați, Vrancea, Buzău, Prahova, Ialomița și Ilfov), precum și Bucureștiul, fiecare zonă corespunzând cu cel puțin una și maximum zece etape din cele cincizeci ale cursei.

Se așteaptă ca participanții să parcurgă această distanță în 60 de ore. Traseul Rubicon 2024 constă din 50 de etape, cu o distanță a fiecăreia între 7 și 14 km.

Image