Vaslui, RO

25.01°C
Clear Sky
Tuesday
17.66°C / 28.47°C
Wednesday
19.42°C / 31.38°C

Un vasluian a fost certificat ca arbitru de talie mondială

Un vasluian a fost certificat ca arbitru de talie mondială

Marius Ionicescu a obținut cardul de arbitru Clasa A mondial. Este cea mai înaltă categorie pe care o poate obține un arbitru în taekwon-do-ul mondial.

Marius Ionicescu a devenit unul dintre cei remarcați instructori în Taekwon-do-ul românesc, fiind invitat la multe stagii de pregătire și perfecționare.

Vasluianul are 5 Dan, este antrenor federal, vicepreședinte al Federației Române de Taekwon-do ITF și membru în Comisia Tehnică a federației.

Pentru Marius, pasiunea pentru Taekwon-do ITF s-a născut dintr-o dragoste la prima vedere.

”Am început destul de târziu, la vârsta de 18 ani, în 1992-1993, în urma recomandării fratelui meu mai mare. Povestea este practic mai veche și am să vă povestesc pe scurt primii pași spre artele marțiale. Fratele meu care este cu doi ani mai mare decât mine, practica Karate în perioada liceului la Câmpulung Moldovenesc, iar într-o zi când a venit în vacanța de vară acasă, a început să-mi spună că sunt rigid, slab și așa a început să sădească în mine ambiția de ai arăta că pot și eu să am mobilitate, mușchi și că pot face ce poate el. Menționez că în acea perioadă erau la modă filmele cu arte marțiale cu Jean Claude Van Damme, Bruce Lee, etc. Fratele meu având o mobilitate extraordinară și o izometrie uimitoare, am hotărât să mă apuc de treabă. La început am făcut cu fratele meu și un vecin inițierea în artele marțiale. După un anumit timp am decis să merg la o sală, să continui alături de un instructor. În acea perioadă se practica în orașul meu Karate, Taekwon-do ITF și Qwan Ki Do, iar în urma discuției cu fratele meu am decis să merg la Taekwon-do ITF, nu înainte de a viziona un film koreean (Misiune imposibilă ), care m-a ajutat să iau hotărârea cea mai bună”, a spus actualul președinte al CS Sulsa Vaslui.

Image