Ce spun canotoarele din Vaslui despre anul 2020: ”Fă Rai din ce ai!”

Ce spun canotoarele din Vaslui despre anul 2020: ”Fă Rai din ce ai!”

Vasluiencele Adriana Ailincăi şi Iuliana Buhuş, cele mai bune din Europa la canotaj în 2020, susțin că anul trecut a fost unul dificil, dar și cel mai frumos din cariera lor.

Cele două sportive din județul nostru consideră că în 2020 au avut parte de multe momente imprevizibile, însă ”avem şi o expresie care se potriveşte ca o mănuşă: Fă rai din ce ai!".

”Pentru noi, anul 2020 a fost unul dintre cei mai grei ani din carieră, dar în acelaşi timp a fost cel mai încrezător si frumos an. Pandemia ne-a pus foarte multe beţe în roate, dar suntem sigură că amânarea Jocurilor Olimpice cu un an de zile va fi de partea noastră, deoarece suntem un echipaj tânăr şi format în urmă cu mai puţin de un an”, au declarat cele două vasluience, pentru News.ro.

Iuliana Buhuş şi Adriana Ailincăi au câştigat, în octombrie 2020, medalia de aur la Campionatele Europene de canotaj de la Poznan, în proba feminină de dublu rame.

Pentru acest an au ca obiectiv prezența la Jocurile Olimpice de la Tokyo, unde speră să se bată pentru o medalie:

“În condiţiile în care anul 2021 va fi unul normal şi vom ajunge la Tokyo, principalul obiectiv este finala. Munca, ambiţia si concentrarea vor face diferenţa, aşa că putem spera şi la o medalie cât mai strălucitoare".

Adriana Ailincăi are 21 de ani și este cetățean de onoare al comunei natale, Văleni. Iuliana Buhuș este născută la Alexandru Vlahuță. Și ea este cetățean de onoare al comunei natale, fiind componentă a lotului olimpic.