Vaslui, RO

7.06°C
Light rain
Tuesday
1.09°C / 5.02°C
Wednesday
1.92°C / 9.31°C
Thursday
4.35°C / 10.78°C

Lorena Ostase, printre principalele marcatoare în egalul cu Austria

Lorena Ostase, printre principalele marcatoare în egalul cu Austria

România a obținut un egal în ultima secundă, cu Austria, scor 33-33, în cel de-al doilea joc din preliminariile EURO 2022, disputat în deplasare.

Printre jucătoarele prezente în joc s-a aflat și vasluianca Lorena Ostase, autoarea a patru goluri.

Începutul partidei a fost presărat cu numeroase greșeli tehnice de ambele părți, astfel că, după 10 minute, scorul era doar 3-3. Încet-încet, naționala noastră a pus stăpânire pe joc, cu Cristina Laslo inspirată la coordonare, iar la pauză tabela înregistra un confortabil 16-11 pentru România. Din păcate, în prima parte a jocului, Crina Pintea s-a accidentat și n-a mai putut intra până la final.

Gazdele au ieșit mai decise în repriza a doua și au egalat în mai puțin de 6 minute, timp în care banca tehnică a echipei noastre n-a avut nicio reacție. Mai mult, în minutul 42, Austria a trecut în avantaj și s-a desprins la 28-25 în minutul 50, atacând în 7 contra 6, ceea ce s-a dovedit a fi imposibil de contracarat de defensiva noastră. În atac, noroc cu Bianca Bazaliu (10 goluri în rerpiza a doua), care a luat efectiv jocul pe cont propriu în multe momente, astfel că România a ținut aproape și a egalat la 32 în ultimul minut, prin Ana Maria Tănasie.

Austria a avut atacul când mai erau 25 de secunde, Patricia Kovacs le-a readus pe gazde în avantaj cu 12 secunde înainte de final, jucătoarele noastre au repus rapid și aceeași Bianca Bazaliu a smuls un punct cu un gol marcat în ultima secundă. De notat și faptul că România a ratat nu mai puțin de 4 aruncări de la 7 metri.

În celălat joc de duminică din grupa noastră, Danemarca a câștigat în Feroe cu 39-19 și s-a instalat în fruntea clasamentului. Următoarele două meciuri ale României în preliminariile europenelor vor avea loc la începutul lunii martie 2022, cu Danemarca.

Image