Un fost vicepreședinte al FC Vaslui a trecut la cele veșnice

Un fost vicepreședinte al FC Vaslui a trecut la cele veșnice

Fostul arbitru Ioan Danciu a murit în noaptea de joi spre vineri, la vârsta de 69 de ani. Anunțul a fost făcut de fiica sa, Ramona.

”Azi noapte, la ora 01, a trecut la cele veșnice tatăl meu drag, fostul mare arbitru de fotbal Ioan Danciu, în vârstă de 69 de ani. El a plecat dintr-o lume cu dor, într-o lume fără dor. Corpul neînsuflețit va fi depus la Biserica Ortodoxă din Petros -Baru Mare. Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească în pace pentru că a fost un tată și un om minunat. Nu te vom uita niciodată!”, a fost mesajul postat de familia acestuia pe contul său de facebook.

Cu câteva ore înainte de a anunța decesul, Ramona spunea că aceasta avea probleme medicale. „Din păcate, tatăl meu, Ioan Danciu, este foarte bolnav. Momentan se află la Reanimare”, scria aceasta.

Ioan Danciu, născut pe 5 ianuarie 1952, a fost arbitru de primă ligă din 1989 până în 1997. Ulterior, bunul său prieten, Adrian Porumboiu, l-a cooptat în staff-ul lui FC Vaslui, unde a deținut și funcția de vicepreședinte al clubului.

”Fotbalul românesc nu e nici mai rău, nici mai bun decât societatea în care trăim. Cine crede că în ţara asta va fi bine, n-are minte”, spunea în urmă cu zece ani fostul arbitru.

Ion Danciu a aflat de problemele cardiovasculare în urmă cu 8 ani, iar în 2015 a avut o primă cumpănă, trecută cu bine.

Ioan Danciu spunea în 2015 că perioada stresantă petrecută la FC Vaslui a agravat starea sănătății lui. „Acolo am avut mult stres și mi-am îmbolnăvit rău inima. Nu vedeți că toți oamenii care au intrat în fotbal după revoluție ba se îmbolnăvesc grav, ba mor, ba sunt la pușcărie? Când îi spuneam lui Adrian Porumboiu să aibă de grijă, că se întâmplă lucruri necurate la Vaslui, nu mă lua în seamă. Uite că acest club a falimentat”, spune Danciu.