Fost portar al FC Vaslui/ ”Prin fotbal, Vasluiul a primit o altă viață!”

Fost portar al FC Vaslui/ ”Prin fotbal, Vasluiul a primit o altă viață!”

Cristi Hăisan, fost portar al FC Vaslui, a vorbit despre starea actuală a fotbalului vasluian.

Acesta a renunțat momentan la viața sportivă și muncește, alături de familie, în Marea Britanie, unde s-a mutat în 2019.

Însă, nu îi este indiferent ceea ce se întâmplă cu fotbalul vasluian.

”Am văzut că suporterii încearcă să cumpere culorile, palmaresul. Îi înțeleg că doresc să învie spiritul acela. Un oraș mic precum Vasluiul nu doar că a fost resuscitat prin fotbal, dar a primit altă viață. Dar rămân la părerea că fanii se luptă cu morile de vânt. Fără o susținere financiară din partea cuiva, te chinui și speri la ceva unde nu vei ajunge niciodată. E nevoie de implicarea unui om potent, a instituțiilor statului, a Primăriei. E ușor să promovezi din Liga 4 în Liga 3, dar problema e mai sus. La Liga 3 ai nevoie de grupe de juniori, la Liga 2 sunt alte cerințe. Dacă nu ai o temelie, e foarte greu”, a spus Hăisan, într-un interviu la GSP Live.

El a vorbit și despre perioada petrecută la Vaslui, unde a evoluat timp de opt ani, considerând că un om de fotbal ca Adrian Porumboiu nu va apărea așa de curând în Liga 1.

”Îmi aduc aminte că în ultimul meu an acolo, am jucat finala Cupei și am luat locul 3, cu Marius Lăcătuș antrenor. Puteam să câștigăm lejer campionatul atunci. Am făcut câteva rezultate proaste în deplasare, iar acele meciuri au contat. Eu nu am înțeles cum CFR a câștigat campionatul în acel an, când pe noi nu ne-au bătut deloc în acel sezon. În finala Cupei, ne-au bătut la penalty-uri după ce n-au putut în 120 de minute să ne dea gol. Om ca domnul Porumboiu nu cred că va mai fi în Liga 1. Mă refer la ambiția dânsului de a transforma o echipă de Liga 3 într-o echipă de top din Liga 1. E greu să creezi o asemenea poveste frumoasă dacă n-ai o susținere financiară masivă”, a completat Cristi, care a făcut parte din echipa de aur a Vasluiului, cu Sânmărtean, Adailton și Wesley:

”Adailton venea din serie A...monstru de fotbalist! Execuții, travaliu, n-aveai ce să-i reproșezi. Câteodată, domnul Hizo îl proteja, știa când să-l menajeze. Când a venit, Wesley nu mi s-a părut cine știe ce, dar apoi și-a arătat valoarea”.

Hăisan a vorbit și despre un episod petrecut în mandatul lui Lopez Caro.

”Am avut o relație OK cu Lopez Caro. Antrenase Real Madrid, a venit cu un staff impresionant. Juan Jose Maqueda, fostul fundaș al lui Realului, era secundul dânsului. Când am auzit, m-a trecut un fior pe șira spinării. Ca român, prima întrebare era: «Cum a fost la Real Madrid?». Avea 40 și ceva de ani atunci, dar, dacă se legitima, putea să joace măcar o repriză în Liga 1. Dacă se forța, făcea antrenament cot la cot cu el. Era superb să-l ai antrenor. Dânsul nu a greșit cu nimic în acea poveste. Eu am fost cel care a greșit. A făcut un program la echipă și a spus că la ora 07:00 pleacă autocarul. La ora 07:00, eu eram în lift. S-au deschis ușile liftului, iar eu vedeam autocarul cum pleacă din fața hotelului. I-am sunat pe băieți să oprească autocarul. Îi sunam: «Zi-i lui nea Nelu (n.a - șoferul) să oprească!». Nu a oprit! Am mers la stația de taxiuri, am luat taxiul și am mers la Iași. I-am dat 100 de euro. Mergeam cu taxiul în spatele autocarului, dar nu voiau să oprească, n-au oprit până la aeroport. Dânsul (n.a - Lopez Caro) știa că sunt în spatele autocarului”, a precizat fostul portar al FC Vaslui.

Cel mai mare regret al lui Hăisan e că nu a participat la EURO 2008, deși făcea parte din lotul lărgit convocat de selecționerul Victor Pițurcă. De asemenea, acesta regretă faptul că nu a câștigat un trofeu cu formația vasluiană.