Vaslui, RO

13.54°C
Broken Clouds
Tuesday
9.41°C / 21°C
Wednesday
11.22°C / 22.23°C

A apărut urmașul lui Collina: La 15 ani este respectat de fotbaliștii din ”județeană”!

A apărut urmașul lui Collina: La 15 ani este respectat de fotbaliștii din ”județeană”!

Vlad Gabriel Dosoftei vrea să devină un nume în arbtrajul mondial. La 15 ani visează frumos și trăiește la intensitate fiecare meci arbitrat la centru sau linie.

Deocamdată se află în mijlocul juniorilor și a echipelor de liga 5, însă și-a căpătat respectul cuvenit, grație seriozității cu care își face ”meseria”.

”Am început fotbalul la o vârstă fragedă, la 7 ani, dar, pe parcurs, mi-am dat seama că locul meu este în arbitraj. Nu există diferențe între mine și ceilalți colegi mai mari, doar ca limbajul și respectul sunt un pic mai controlate. Dialogul dintre mine și jucători este unul civilizat pe tot parcursul jocului, existând un respect reciproc. De multe ori ei mă întreabă de ce am luat această decizie, iar eu cunoscând regulamentul le explic frumos ce au greșit și jocul continuă fără probleme”, spune Vlad.

A căpătat deja încredere având la 15 ani multe meciuri conduse de la centru sau linie în competițiile de juniori și la Liga 5, însă meciul începutului de carieră este cel de la turneul caritabil ”Fotbal din inimă”, din iarna lui 2019, când pe teren se regăseau foști jucători ai FC Vaslui, alături de Mike Temwanjera.

”Am numeroase meciuri la juniori, am meciuri și în liga 5, dar cel mai important meci al meu a fost în cadrul evenimentului ”Fotbal din Inimă”, ediția a 2-a, când au revenit la Vaslui legendele orașului. Este cea mai frumoasă experiență de până acum. Nu pot să descriu sentimentele trăite în momentul când toată sala m-a aplaudat la scenă deschisă”, a completat tânărul arbitru.

Vlad se declară urmașului italianului Pierluigi Collina, însă îl are ca model și pe Cristian Balaj.

”Pe viitor mi-am propus o carieră în arbitraj, dar și o carieră în învățământ, dorința mea fiind de a deveni profesor de educație fizică și sport”, a spus Vlad Gabriel Dosoftei, care a finalizat studiile gimnaziale la Școala ”Ștefan cel Mare” Vaslui.

 

dosoftei

Image