Vaslui, RO

25.01°C
Clear Sky
Tuesday
17.66°C / 28.47°C
Wednesday
19.42°C / 31.38°C

O handbalistă de performanță cea mai bună la română din județ

O handbalistă de performanță cea mai bună la română din județ

O handbalistă, junioară III, din Vaslui a fost cea mai bună elevă participantă la Olimpiada de limba română la clasa a VII-a.

Este vorba despre Ioana Vartolomei, elevă la Școala Gimnazială „Mihail Sadoveanu” Vaslui. Ea a obținut cel mai mare punctaj la faza județeană a Olimpiadei de română, primind premiul I. Ioana Vartolomei a impresionat comisia de evaluare, profesorii corectori susținând la unison că a fost cea mai bună lucrare din acest an. Vasluianca va participa la faza națională, de unde speră să se întoarcă acasă cu un premiu. Ioana are ca profesor îndrumător pe Maria Sofroni.

Însă, Ioana Vartolomei excelează și la handbal, unde face performanță la LPS Vaslui, junioare III, sub îndrumarea profesorului Gabriel Chirilă. Ea a contribuit la calificarea echipei la Turneul Valoare, după ce LPS Vaslui a avut maxim de puncte.

În luna ianuarie a acestui an, Ioana Vartolomei a fost declarată cel mai bun centru al Turneului Transilvania Winter Cup de la Brașov, care a adunat cele mai bune echipe de handbal feminin, junioare III, din țară.

De altfel, LPS Vaslui a câștigat acest turneu, câștigând finala mare cu CSM Ploiești, scor 27-25.,

Image