Vaslui, RO

21.23°C
Overcast Clouds
Friday
17.29°C / 22.38°C
Saturday
15.96°C / 29.52°C
Sunday
19.49°C / 34.92°C

Exclusiv / Vlăduț Dudău: „A fost ceva unic, ce nu poate fi exprimat prin cuvinte!”

Exclusiv / Vlăduț Dudău: „A fost ceva unic, ce nu poate fi exprimat prin cuvinte!”

Un vasluian a fost la masa bogaților din futsalul european. Este vorba despre Vlăduț Dudău, care a ajuns să evolueze în Elite Round-ului UEFA Futsal Champions League, alături de CS United Galați, campioana României.

Și a evoluat împotriva unor nume mari, cum ar fi Barcelona, campioana Europei (scor 2-6), Anderlecht Bruxelles (scor 0-9) și MNK Futsal Pula, din Croația (scor 2-5).

Vlăduț recunoaște că are parte de o perioadă unică în cariera sa de jucător de futsal și că a ajuns la cel mai înalt nivel. Deși a pierdut toate partidele, United Galați a lăsat o impresie foarte bună, iar tânărul fotbalist vasluian s-a numărat printre remarcații turneului de la Pula, marcând un gol chiar împotriva echipei organizatoare, înainte de fluierul final.

”Experiența trăită în Elite Round-ul Champions League a fost una foarte bună. Zic că am lăsat o impresie foarte bună, dacă ținem cont de adversarii cu care am jucat. Ne-am bucurat de futsal și am evoluat cât mai bine. Legat de reușită, pot spune că a fost ceva unic, ce nu poate fi exprimat prin cuvinte”, a spus Vlăduț Dudău.

Vasluianul o consideră pe Barcelona drept cea mai bună din lume, însă a ratat calificarea în faza următoare a competiției, Anderlecht fiind echipa care s-a impus în grupa D, grație golaverajului.

„Barcelona rămâne cea mai bună echipă de futsal din lume, dar au fost neatenți și au pierdut calificarea! Se întâmplă și la cel mai înalt nivel!”, a completat jucătorul lui United.

Vlăduț Dudău a venit la campioana României în vara acestui an, plecând de la Sportul Ciorăști (Vrancea), după ce a marcat în sezonul trecut al Ligii 1 un hattrick chiar împotriva noii sale echipe, United Galați.

„Din păcate, futsalul în România nu este unul foarte ridicat. Sunt puține echipe și când ajungi să joci cu echipe din Europa se vede o diferență enormă! Altă pregătire, alte condiții, dar în mare parte ne-am bucurat de această experiență din Champions League”, a precizat Vlăduț Dudău, care speră să fie sănătos pentru a continua la acest nivel și, de ce nu, să facă un pas mai sus.

Vlăduț Dudău a început fotbalul la LPS Vaslui, grupa 2000, iar în futsal a debutat la Inter Traian Vaslui U19, formație cu care a evoluat la turneul final al Campionatului Național de futsal U19.

Vasluianul, care nu a împlinit 23 de ani, a jucat și în fotbalul mare, ultima oară fiind la echipa de liga 4, Flacăra Muntenii de Sus. Jucătorul a debutat și la naționala de seniori a României de futsal, în dubla amicală cu Georgia.

Sursa foto: Sorin PANĂ (Sportul Ilustrat)

Image