Vaslui, RO

10.34°C
Scattered Clouds
Wednesday
10.18°C / 25.22°C
Thursday
15.35°C / 23.25°C
Friday
12.66°C / 20.08°C

Atât de aproape de o performanță uluitoare pentru LPS Vaslui

Atât de aproape de o performanță uluitoare pentru LPS Vaslui

LPS Vaslui a fost egala academiei Rapid București, în optimile Campionatului Național de fotbal, Under 19.

Puștii antrenați de Gabriel Pană au fost atât de aproape de o calificare în sferturi, performanță uluitoare pentru liceul vasluian, care nu a mai ajuns într-o fază superioară la acest nivel de zeci de ani.

Din păcate, loteria penalty-urilor și-a spus cuvântul. A fost 1-0 pentru Vaslui, perioadă în care Rapid a ratat două lovituri consecutive, însă bucureștenii întorc la 2-1, iar după prima serie se termină 3-3. S-a trecut la 1-1! Mai întâi, oaspeții înscriu și revin în avantaj, iar Diaconu putea prelungi suspansul. A încercat o scăriță a la Benzema, numai că lipsa de experiență în momentele cheie și-a spus cuvântul și a irosit șansa egalării, Rapid calificându-se, astfle, în sferturi.

A fost un meci superb, cu două echipe care au arătat calități fotbalistice, iar jocul de multe ori a fost peste nivelul celor de la seniori. LPS Vaslui s-a autodepășit în fața Rapidului, academie care a venit pe Municipal cu un staff ca la echipele din prima ligă, cu doi antrenori, antrenor cu portarul, preparator fizic și maseur, alături de directorul tehnic, fosta glorie, Vasile Maftei.

juniori7

juniori8

juniori9

Cu toate acestea, Păuc, Cuzuc, Diaconu sau Ivan au demonstrat că au calități de fotbaliști și au făcut față presiunii formației bucureștene. Vasluiul a mai avut și un înger păzitor, portarul Robert Hriscu, care a avut o a doua repriză de senzație, cu parade de mare goalkeeper.

Să mai precizăm faptul că pentru acest meci a existat o mobilizare mare, iar în tribune au fost 1000 de spectatori, colegi, prieteni și iubitori ai fotbalului, care au oferit o atmosferă fantastică, pe care nici în Liga 1 nu o mai vezi. Înarmați cu vuvuzele, fumigene, bannere, tinerii au format o galerie numeroasă și au oferit un exemplu de cum trebuie să-ți susții favoriții.

juniori4

juniori5

juniori6

“Cu excepția loviturilor de departajare, nu am ce să le reproșez jucătorilor, au avut atitudine, determinare și au fost foarte aproape de calificare, în fața unor adversari cu meciuri în Liga 3 și care au avut condiții de pregătire mult mai bune. Mulțumesc tuturor celor care au venit la stadion și au fost alături de noi”, a declarat antrenorul Gabriel Pană.

De remarcat atitudinea fair play a puștilor de la LPS Vaslui, care la final au avut tăria să recunoască valoarea adversarului, felicitându-i și imortalizându-se alături de ei.

Lotul care a obținut această mare performanță pentru LPS Vaslui: Robert Hriscu, Alexandru Ivan, Eduard Cuzuc, Pavel Hurdubae, Alexandru Diaconu, Iulian Dascălu, David Duluman, Florin Nistor, Vlad Radu, David Arhire, Cosmin Andrei, Denis Păuc, Robert Sterea, Alberto Apetroaei, Florin Crăciun, George Hariuc, Eduardo Rotaru, Emilian Florea, Mircea Lăcătuș și Bogdan Filipescu. Antrenor: Gabriel Pană.

juniori2

juniori3

 

 

Image