Vaslui, RO

16.38°C
Overcast Clouds
Thursday
12.64°C / 21.35°C
Friday
13.64°C / 26.9°C
Saturday
16.09°C / 29.48°C

Mirela Lavric - două decenii de pasiune în slujba atletismului!

Mirela Lavric - două decenii de pasiune în slujba atletismului!

De curând, atleta noastră, Mirela Lavric, a împlinit două decenii de când practică atletism de performanță.

Povestea Mirelei a început în satul Armășoaia din comuna Pungești, județul Vaslui, unde a fost remarcată de profesorul de educație fizică și sport Marius Codreanu, care a observat imediat talentul nativ de atletă al Mirelei Lavric și a îndrumat-o spre performanță.

Primele satisfacții ca atletă le-a avut după un concurs școlar de tetratlon de la Bârlad, unde s-a clasat a doua.

Tot la un concurs școlar a fost remarcată și de Viorica Pintilie, profesoară de sport la Liceul cu Program Sportiv Vaslui, actuala sa antrenoare.

Însă, Mirela Lavric a început abia în ianuarie 2004 antrenamentele serioase, iar rezultatele au început să apară imediat, obținând primele medalii și doborând recordul național la 300 m, pe care îl stabilise o altă glorie a atletismului românesc, Ionela Țârlea, la aceeași vârstă.

Mirela are în palmares multiple titluri europene și mondiale de juniori și tineret, dar și două medalii bronz mondial la nivel de Seniori cu ștafeta de 4×400 a României cucerite în 2012, la Istanbul, respectiv 2016, la Portland, totalizând o zestre de peste 350 de medalii naționale, balcanice, europene și mondiale.

De asemenea, Mirela Lavric a reprezentat România la Jocurile Olimpice de la Londra, din 2012.

„Practic sport de performanță de peste 20 de ani! Sunt 20 de ani de pasiune, determinare, răbdare, mii de ore de muncă și peste 350 de medalii! 20 de ani în care sportul mi-a oferit o educație și multe momente extraordinare pe care le-am sărbătorit cu mândrie și recunoștință! Sportul m-a învățat ce înseamnă să câștigi, ce înseamnă să pierzi, să te ridici de jos și să o iei de la capăt și mai ales să fii un om puternic. În atletism ești propriul erou, depinde de tine să ai responsabilitate și autodisciplină pentru a reuși! Dacă aș da timpul înapoi, aș face cu toată încrederea același lucru!”, a spus Mirela Lavric, pentru csmvaslui.ro.

Image