Vaslui, RO

6.43°C
Overcast Clouds
Saturday
5.43°C / 15.51°C
Sunday
8.12°C / 14.63°C

Vasluiul mai are încă un Candidat de Maestru la șah!

Vasluiul mai are încă un Candidat de Maestru la șah!

Vasluiul are doi Candidați de Maestru la șah.

După ce la începutul lunii decembrie a anului trecut a primit acest titlu vasluianul Ștefan Emilian Prisacaru din partea FIDE, de Ziua Internațională a Femeii Federația Română de Șah a decis conferirea acestei clasificări de Candidat de Maestru sportivului Alexandru Săchilaru. Decizia vine în urma evoluției excelente de la Campionatul Național de șah, individual, unde Alexandru Săchilaru a obținut punctajul necesar, pentru a primi acest titlu.

Alexandru are 16 ani, fiind născut în 2007, este legitimat la CS Sergentul Vaslui și a ajuns la un coeficient Elo de 2205, ceea ce îi conferă dreptul de a solicita titlul de Candidat de Maestru FIDE.

„Te felicit Alexăndrel, atât pe tine cât şi pe minunaţii tăi părinţi care te susţin în marea performanţă. Fie ca atât noi, CS Sergentul, cât şi echipa din jurul tău, la care sper să adere şi alţi „fani”, să te putem promova, astfel ca la sfârşitul anului să reuşeşti obţinerea Titlului de Maestru Internaţional. Se poate! Aşa să ne ajute Dumnezeu!”, a scris pe pagina de facebook Constantin Grosu, președintele CS Sergentul Vaslui.

Alexandru Săchilaru a contribuit anul trecut la promovarea clubului Sergentul Vaslui în Superliga de șah.

Image