Se cunosc campionii județeni la șah!

Se cunosc campionii județeni la șah!
Pentru prima dată Campionatul Judeţean de Şah pentru Copii şi Juniori s-a desfăşurat în sistem turneu, formă în care fiecare jucător s-a luptat pentru titlu doar cu şahişti de vârsta sa, fie fată sau băiat.
La finalul fiecărui turneu, cu mai multe ori mai puţine runde, în funcţie de numărul combatanţilor, au fost desemnaţi câştigătorii care au primit diplome şi medalii.
”M-am străduit să avem o locaţie, Silver Mall, elegantă, spaţioasă, care să întrunească condiţiile de protecţie contra COVID 19. Am asigurat mese şi scaune suficiente pentru o distanţare corespunzătoare. Pentru toţi participanţii am asigurat măscuţe şi dezinfectanţi pentru igienizare, asistenţa medicală fiindu-ne asigurată de doamna asistentă Atena Ursan, căreia îi mulţumesc foarte mult pentru implicare. În concluzie, am ţinut să-mi impun experienţa într-o organizare foarte bună, care să permită participanţilor o etalare a cunoştinţelor acumulate în pregătirea lor de şah pentru accederea la Titlul de Campion Judeţean”, a spus Constantin Grosu, președintele Asociației Județene de Șah Vaslui.
Au participat 48 de jucători din tot judeţul: Vaslui, Bârlad, Huşi, mediul rural. Și de această dată, cei mai mulți participanți au fost de la Gambit Huşi, care printr-o mobilizare şi motivare deosebită a copiilor, instructorilor, părinţilor, bunicilor, a dat o dovadă de disciplină, ambiţie, orgolii ce s-au văzut în final prin dobândirea multor diplome şi medalii de locul 1, 2 sau 3.
”Sincere felicitări pentru participare şi pentru rezultatele obţinute sub munca şi îndrumarea inimoşilor instructori şi antrenori Marius Ursan şi Ginu Ciobanu, dar şi a stafului tehnic care a acţionat responsabil”, a mai precizat Constantin Grosu.
Clubul Sergentul Vaslui s-a prezentat cu 11 jucători care au dobândit 3 titluri de campioni judeţeni: Matei Bîrsă la Băieţi 10 ani, experimentatul Prisacaru Ştefan Emilian la Juniori 16 ani, proaspăt revenit de C.N. de Şah unde a fost cooptat în Lotul naţional, şi Potorac Ştefan la 18 ani. De asemenea, Toma Vlad Nicolae a ocupat locul 2 la 12 ani, Luca Matei Gabriel- locul 3 la 14 ani , Toma Ionuţ -locul 3 la 16 ani, precum şi fetele Cioata Ana Irina-locul 2 la 14 ani şi Ioana Potorac la 18 ani.
 
Copiii de la Clubul de Șah GAMBIT Huși au obținut peste 70% din premiile puse în joc!
 
Din cele 12 locuri I posibile, copiii de la Clubul Gambit Huși au obținut un număr de 8 trofee locul I și foarte multe clasări pe podium locurile II și III.
”Este adevărat că am și participat cu o echipă numeroasă și puternică, 27 copii toți dornici de afirmare. Continuăm să dăm dovadă de seriozitate și ambiție chiar și la vârste mici. Mulțumim tuturor celor care ne susțin și ne dau încredere și speranță. Mulțumim tuturor celor care ne-au spirjinit financiar, oameni buni și cu suflet frumos! Vă dorim tuturor multă sănătate și să ne bucurăm împreună de reușitele acestor copii minunați”, a precizat Marius Ursan, președintele CS Gambit Huși.
 
sah