Vaslui, RO

20.96°C
Overcast Clouds
Monday
19.31°C / 33.69°C
Tuesday
19.81°C / 35.93°C
Wednesday
20.96°C / 33°C

Primele puncte pentru Sergenții din Vaslui

Primele puncte pentru Sergenții din Vaslui

CS Sergentul din Vaslui a debutat cu dreptul la Campionatul Național de șah pe echipe, seniori, Divizia A.

Vasluienii s-au impus în prima confruntare, cu Muncitorul Reșița, scor 4-2, iar acum echipajul coordonat de Constantin Grosu dispută al doilea joc, cu CS Otopeni, care a trecut în prima rundă de CS Ineu, scor 4-2, dar a pierdut în fața CSU ASE București, scor 2-4.

Partida este una importantă pentru sergenți. O eventuală victorie ar transforma echipajul vasluian în favoritul principal la ocuparea locului 2, ce duce în Superligă,

CSU ASE București pare principala favorită la câștigarea Diviziei A, care este lideră după primele două runde, cu 4 puncte, în timp ce Sergentul Radical Grup se situează pe locurile 4-5, la egalitate cu SCM Gloria Buzău, cu căte 2 puncte, însă vasluienii au disputat doar un meci.

Cel mai bine clasat şahist român în ierarhia mondială, marele maestru Constantin Lupulescu, locul 105, primii doi jucători ai Republicii Moldova în 2021, Iulian Baltag şi Adrian Macovei şi alţi sportivi valoroşi din Ucraina se află între cei care evoluează în această săptămână la Campionatul Naţional Divizia A la Sah de la Vaslui. Șapte echipe îşi dispută cele două locuri care permit promovarea în Superligă.
Image