Vaslui, RO

13.54°C
Broken Clouds
Tuesday
9.41°C / 21°C
Wednesday
11.22°C / 22.23°C

Incluziune prin șah la Huși

Incluziune prin șah la Huși

Asociația Clubul de Șah Gambit Huși, în parteneriat cu Asociația Stea din Satu Mare, organizează sâmbătă, 22 ianuarie 2022, în comuna Putna, județul Suceava, competiția de șah intitulată „Cupa incluziunii prin șah – ediția 2022”. 

Evenimentul are ca scop crearea de oportunități de interacțiune pozitivă prin sport pentru copii provenind din diferite medii sociale, promovând solidaritatea și incluziunea socială a celor aflați în dificultate.

Printre participanți sunt așteptați și 40 de copii și tineri din județele Satu Mare, Iași și Suceava, care sunt implicați din octombrie 2021 și până în prezent, în programul de dezvoltare personală prin șah, derulat în cadrul proiectului “EduȘah – empowerment și incluziune prin șah”.

La competiție sunt invitați să participe sportivi legitimați și nelegitimați de la cluburi de șah, cu vârste între 6 și 19 ani, cu respectare condițiilor de siguranță impuse de autorități pe perioada pandemiei Covid-19, menționate în regulamentul competiției atașat.

Sportivii au posibilitatea de a se înscrie la următoarele categorii :

OPEN A –  pentru avansați: 

    • sub 10 ani, 10-12 ani, 12-14 ani și peste 14 ani

OPEN B –  pentru începători (dintre care cei mai mici vor concura la Bătălia Pionilor)

    • sub 8 ani, 8 - 10 ani, 10-12 ani, 12-14 ani și peste 14 ani

Întrecerea se va desfășura pe parcursul a 6 runde, în sistem elveţian, cu timp de gândire 10 min. + 5 sec. increment. Criteriile de departajare vor fi: Buchholz mediu, Buchholz, Progresiv, Cele mai multe victorii. La categoria OPEN A se premiază primele 3 fete și primii 3 băieți. La categoria OPEN B se premiază primele 4 fete și primii 4 băieți.

Participarea la competiție este gratuită (fără taxe). Evenimentul cuprinde o pauză de masă, participanții urmând să primească pizza și băuturi răcoritoare. În pauze, copii și tinerii sunt invitați să participe la mici ateliere și exerciții de dezvoltare personală.

Participanții sunt așteptați în sala de conferință a Casei Sebastian, comuna Putna, județ Suceava pentru confirmarea înscrierii, în data de 22 ianuarie 2022, începând cu ora 9.30. Şedinţa tehnică de deschidere a competiției se va desfăşura între orele 9.30 – 10.00.

Festivitatea de premiere a turneului va avea loc în data de 22 ianuarie 2022, de la ora 13.30.

Informații suplimentare și înscrieri preliminare pot fi obținute de la dl. Ursan Cornel la telefon 0767-802.543 sau prin e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Proiect derulat de Asociația Stea în parteneriat cu Asociația Clubul de Șah Gambit Huși și finanțat prin programul „În stare de bine”, susținut de Kaufland România și implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile.

 

sah2

Image