Vaslui, RO

24.31°C
Clear Sky
Wednesday
16.72°C / 22.89°C
Thursday
15.82°C / 25.78°C

Situație explozivă în fotbalul hușean: Fără bani, Hușana riscă dezintegrarea!

Situație explozivă în fotbalul hușean: Fără bani, Hușana riscă dezintegrarea!

ACS Hușana Huși merge bine în campionat, unde se află la 90 de minute de îndeplinirea obiectivului, accederea în play-off.

Însă, în interiorul echipei există o stare de nemulțumire, care stă să explodeze.

Atât jucătorii, cât și staff-ul tehnic sunt neplătiți de luni bune, iar acești au început să-și exprime off-urile și în spațiul public.

Primul oficial care a vorbit despre situația de la club este Costel Baicu, cel care a pus umărul la revitalizarea fotbalului hușean încă de la început.

”În timp ce refugiații primesc orice, ai noștri mor de foame, ai noștri nu se pot uita în ochii copiilor lor când ajung acasă în week-end, pentru că iar i-au dezamăgit, vorba căpitanului, "iar mă duc la copil acasă fără o bomboană". Nu am nimic cu refugiații, trebuie ajutați, dar băieții ăștia mai au vreo șansă în acest oraș pentru care luptă?!?!?”, întreabă Costel Baicu, într-o postare pe pagina personală de facebook.

Oficialul hușean vorbește și despre fenomenul Hușana, care a reușit să scoată din amorțeală întreaga comunitate, iar Hușiul este pe harta fotbalistică a țării și se vorbește frumos la nivel național, fiind dat ca exemplu la nivel de Liga 3.

”De la începutul anului, din prima zi de pregătire, acești băieți și-au dorit și își doresc să ducă numele Hușiului în istorie, joacă sub numele de Hușana și joacă pentru oamenii și copiii orașului, care ieri la stadion s-au dus cu fulare, steaguri, cu părinți de mână, să se bucure, să fie fericiți! Unul din juniorii clubului nostru îi spunea tatălui său că ”vreau să ajung și eu la echipa mare ca Alex Dumitru". Asta e REALIZARE DOMNILOR, acest copil a uitat de tabletă, de telefon, de jucării, poate a uitat de carne, dar ARE VISE DOMNILOR, date de clubul ăsta mic, care a dus numele orașului în presa națională și la televiziuni naționale. Și este singurul care a făcut asta! ASTA E HUȘANA DOMNILOR CARE ÎNCĂ VĂ ÎNTREBAȚI CE SE MAI ÎNTÂMPLĂ PRIN HUȘI!! Dragii mei, se pare că la Huși nu se vrea, la Huși abia așteptăm să arunce unul o prostie și distrugem fără ezitare tot”, mai spune Costel Baicu.

În prezent, echipa nu are buget pentru asigurarea salariilor. Deși au fost depuse două proiecte la Primărie, ambele au fost retrase în mod surprinzător.

”Este adevărat că se pregătesc actele pentru intrarea Primăriei și Consiliului Local Huși în acționariatul clubului, dar până în vară, dragii mei, NU VA MAI FI ECHIPĂ!!! Acest club este la un pas să scrie istorie, este la un pas să se califice pentru prima oară în play-off-ul de promovare în Liga 2, oare de ce tocmai acum ați lovit în el? Două proiecte de finanțare depuse la Primărie au fost retrase, din motive neînțelese, dar știind clar că se vor întârzia lucrurile și nu va fi liniște. Mie nu-mi trebuie filozofie, pentru mine motivul e unul singur, distrugere....aceeași distrugere care a dus țara asta de râpă, care ne-a dus la sapă de lemn, care ne-a învățat că trebuie să stăm la mila unuia sau altuia pentru lucruri NORMALE”, a mai precizat reprezentantul Hușanei, care și-a anunțat prin intermediul acestei scrisori deschise că nu va mai avea nici o calitate oficială la club.

”Nu mă voi întoarce la echipă decât atunci când le veți onora promisiunile. Dacă mă gândesc bine, nici nu-i important să fiu eu la club, așa că aveți această săptămână în față să veniți la stadion, să-i priviți în ochi și să-i susțineți pentru FINALA FOTBALULUI HUȘEAN DE SÂMBĂTĂ, să vă onorați promisiunile și să le arătați cp Hușana nu moare”, a completat Baicu.

De remarcat faptul că pentru victoria obținută cu Șomuz Fălticeni, fotbaliștii pregătiți de Florin Croitoru au primit câte o primă din banii trimiși de hușenii aflați la muncî în țară și străinătate.

Image