Vaslui, RO

21.23°C
Overcast Clouds
Friday
17.29°C / 22.38°C
Saturday
15.96°C / 29.52°C
Sunday
19.49°C / 34.92°C

Echipa de fotbal feminin a LPS Vaslui este campioana Moldovei

Echipa de fotbal feminin a LPS Vaslui este campioana Moldovei

LPS Vaslui a câștigat faza regională Moldova a ONSS la fotbal feminin, U18, întrecere găzduită de Botoșani.

Echipa antrenată de profesorii Adi Racoviță și Mihai Tătaru a trecut în faza grupelor de LPS Roman, scor 2-1, și de Liceul Tehnologic „Ion Nistor” din Vicovu de Sus, Suceava, scor 1-0.

În finala mare, formația vasluiană a întâlnit echipa Colegiului Tehnic „Gheorghe Asachi” din Iași. La finalul timpului regulamentar, scorul era egal, 0-0.

Vasluiencele s-au impus la lovituri de departajare, scor 2-1. Finala a fost una disputată, mai ales că la Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” Iași se regăseau fete care fac fotbal de performanță, participând în competițiile naționale.

Lotul LPS Vaslui este format din Claudia Bălan, Nicoleta Mihaela Boață, Alina Gabriela Botezatu, Maria Amalia Budeanu, Denisa Elena Doroftei, Magda Ilinca Iftinca, Paraschiva Paula Moraru, Elena Gabriela Ninu, Larisa Petronela Popa, Elena Rusu, Beatrice Adelina Boicu și Emanuela Elena Zaharia.

Fotbal feminin din toamnă la Vaslui!

LPS Vaslui intenționează ca din sezonul 2023-2024 să participe în competițiile fotbalistice feminine.

Se are în vedere înființarea unei echipe de fotbal feminin, care să participe în campionatul național, fie la Under 16 sau la Under 18.

„Monitorizăm câteva fete de la liceele „Ion Mincu” și „Ștefan Procopiu”, care pot face pasul către viitoarea echip de fotbal feminin. Împreună cu ce avem la liceul nostru, putem forma o echipă care să facă față la nivel de junioare”, a spus profesorul Adi Racoviță.

În urmă cu doi ani, LPS Vaslui a acceptat pentru prima oară fete la clasa de fotbal, fiind atunci admise patru fete.

Între timp, liceul sportiv are fete și la celelalte clase de fotbal.

„Și la admiterea din acest an așteptăm fete care vor să practice fotbalul. Mai mult, acceptăm să urmeze cursurile liceului nostru și alte fete de la clase mai mari și care vor să facă fotbal la nivel de performanță”, a completat Adi Racoviță.

Image