Vaslui, RO

12.35°C
Scattered Clouds
Tuesday
12.93°C / 25.74°C
Wednesday
12.69°C / 18.21°C
Thursday
11.4°C / 14.8°C

Doi vasluieni convocați la naționala României U15

Doi vasluieni convocați la naționala României U15

Vasluienii Rareș Silitră și Alexandru Maxim au fost convocați la naționala României U15, participând la un stagiu de pregătire în Franța, unde au avut loc și două meciuri de pregătire cu selecționata similară a Franței, scor 0-1, respectiv 0-0 (3-1 la penalty-uri).

Rareș Silitră, care evoluează pe postul de atacant la (TSG Hoffenheim / Germania), a fost folosit de selecționerul Victor Ene în ambele partide. În prima, puștiul a intrat în repriza a doua, iar în cel de-al doilea joc a fost titular.

În schimb, Alexandru Maxim, mijlocaș la FC Bacău, a fost folosit doar în primul joc, trimis pe teren pe final.

Rareș Ștefan Silitră a început fotbalul în Potes (Spania) la vârsta de 4 ani, în 2012, părinții acestuia fiind angajați la o firmă din oraș.

După revenirea în țară, în 2014, Rareș a început să practice fotbal la CS Pajura Huși, la grupa 2008-2009, unde antrenori erau Racoviță Adi și Manea Bogdan. De la vârste foarte mici, Rareș ieșea în evidență prin calitățile lui, făcând față și  antrenamentelor de la grupele mai mari ale clubului Pajura.

Pentru că era văzut ca fiind un sportiv de perspectivă, în 2017 a fost legitimat la Liceul cu Program Sportiv Vaslui, unde a obținut rezultate extraordinare printre care titlul de vicecampion național la Turneul final „Gheorghe Ola”, organizat la Reșița cu echipa antrenată de Racoviță Adi și Tătaru Mihai.

„Din această echipă au făcut parte Podoleanu Ianis, Maxim Alexandru și Silitră Rareș, jucători care au fost convocați la loturile de juniori al României în ultimii doi ani, precum și premii importante obținute la turnee internaționale organizate în Rep. Moldova și Bulgaria, alături de Grupa 2009, antrenată de Chiochiu Ionuț. Din octombrie 2019 este legitimat la TSG Hoffenheim, Germania, unde este considerat  ca fiind un jucător de perspectivă”, a spus Adi Racoviță.

Dacă Alexandru Maxim (FC Bacău) a fost convocat în urma etapelor de selecție organizate de Comisiile tehnice ale AJF-urilor și Compartimentului de Scouting al Federției Române de Fotbal, ajungând până la faza finală unde din județul Vaslui au mai participat Cojan Eduard (LPS Vaslui) și Ureche Petrișor (Atletic Club Bârlad), Silitră Rareș nu a putut participa la aceste acțiuni de selecție din cauza unei accidentări.

În ultimul an, Rareș a fost monitorizat de Compartimentul de Scouting al FRF Coordonat de Gheorghiță Ion Geolgău, puștiul fiind vizitat în Germania de directorul tehnic al loturilor de juniori U15- U19 din cadrul Federației Române de Fotbal, Ilie Alexe, primind astfel convocarea.

„Dorim să mulțumim clubului Pajura Huși, d-lui profesor Tătaru Marian pentru perioada petrecută acolo, clubului LPS Vaslui care oferă cele mai bune condiții de pregătire din județul nostru, începând de la baza materială, infrastructură și antrenori calificați care se dedică formării copiilor și juniorilor. Am petrecut momente frumoase alături de LPS Vaslui și aici ne amintim cu plăcere de competițiile naționale și turneele internaționale  fie sub îndrumarea lui Adi care l-a adus la LPS sau Chiochiu Ionuț și Tătaru Mihai, de la care am avut foarte multe de învățat și nu în ultimul rând compartimentului de Scouting al FRF care își desfășoară activitatea și în diaspora, dând șansa copiilor români să participe la selecțiile pentru formarea loturilor naționale de juniori”, au precizat părinții lui Rareș Silitră.

Orice român care traiește în străinătate și are rude care practică fotbal indiferent de nivel și vârstă poate completa un formular de Scouting extern pentru echipa națională.

Dacă ai cunoștințe, prieteni, vecini care practică fotbal oriunde în lume și vor să participe la acțiuni de selecție pentru a face parte din loturile echipei naționale de juniori recomandațile acest formular. Părinții lui Rareș asta au făcut, au completat acest formular iar reprezentanții compartimentului de scouting i-au contactat imediat.

Ai cetățenie română sau origini românești și joci fotbal în afara țării?
Înregistrează-te și în viitor poți reprezenta România la nivel internațional!
Completează formularul și intră în procesul de monitorizare realizat de Departamentul Scouting al FRF.

https://www.frf.ro/formular-scouting-echipa-nationala

În ultimii ani, Compartimentul de Scouting al FRF s-a dezvoltat foarte mult și asta datorită lui Ion Geolgău, care a repartizat în fiecare județ din țară câte un referent județean.

Este foarte important de știut că acest compartiment este foarte bine organizat și structurat, compartiment care în fiecare an selecteză cei mai talentați copii pentru formarea loturilor de juniori ale României.

În fiecare județ există o comisie tehnică la nivel de Asociație Județeană de Fotbal, care este formată din antrenori cu licențe UEFA și care au ca atribuții să evidențieze, să urmărească, să monitorizeze și să noteze în fiecare etapă jucătorii care evoluează în campionatele județene și naționale.

La Vaslui, comisia este formată din Dulceanu Marius și Tătaru Marian, pentru zona Huși, Mangu Ovidiu și Cozma Victor, pentru zona Bârlad, Racoviță Adi și Tătaru Mihai, pentru zona Vaslui, în colaborare cu toți coordonatorii, instructorii sportivi, antrenorii și profesorii de Educație Fizică și Sport din județ care au echipe înscrise în competiții organizate de AJF pentru copii de la vârsta de 6 ani până la 19 ani.

„Interliga Națională U7-U10, Campionatele Județene U11, U12, U13, U14, U15 și U17 sau Inspectoratul Școlar Județean Vaslui (competiții școlare), Cupa Tymbark U 8-U10, ONSȘ Cupa ISF U 12-U14, U 16 și U18, așadar este aproape imposibil ca un copil talentat care practică fotbal în județul nostru să nu fie evidențiat și propus pentru selecții și asta pentru că selecția este făcută de o întreagă echipă, nu hotărăște unul singur. Indiferent unde își desfășoară activitatea fotbalistică un copil, pe terenul de sport din curtea școlii, pe stradă, în fața scării de bloc, pe maidan sau pe terenul de fotbal,  este imposibil ca un copil indiferent de vârstă, care se joacă cu o minge de fotbal și  care are talent să nu fie observat de un părinte, frate, vecin, profesor, instructor sportiv sau  antrenor și să nu-l  îndrume către un club sportiv pentru a practica fotbal în mod organizat”, a spus Adi Racoviță, referent zonal al FRF.

Image