Vaslui, RO

6.43°C
Overcast Clouds
Saturday
5.43°C / 15.51°C
Sunday
8.12°C / 14.63°C

Urmașul lui Iniesta provine dintr-o familie de români, originari din Vaslui!

Urmașul lui Iniesta provine dintr-o familie de români, originari din Vaslui!

La doar 9 ani, Robert Valentin Macaru impresionează lumea fotbalului din Spania. Puștiul care provine dintr-o familie de români, originari din Vaslui, este considerat de mulți dintre antrenorii din Spania drept noul Haaland.

Robert, născut la Fuentealbilla, regiunea Albacete, este legitimat la clubul care l-a dat fotbalului profesionist pe marele Andrés Iniesta, Albacete Balompié.

De altfel, puștiul s-a atașat imediat de fosta glorie a Barcelonei, devenind prieteni. Iniesta l-a urmărit de mai multe ori, dându-i sfaturi după fiecare joc.

„Suntem prieteni cu Andrés Iniesta, iar Robert s-a atașat foarte mult de el. E un model pentru copilul nostru, care vrea să ajungă la Barcelona. Sunt convins că în scurt timp se va întâmpla asta. De altfel, la Albacete este considerat urmașul lui Iniesta”, povestește Daniel Macaru, tatăl copilului minune de la Albacete.

iniestabun

Într-un an, Robert Macaru a marcat 105 goluri și a dat 67 pase de gol, uimindu-i pe antrenori.

„Robert nu prea are timp liber. În Spania, echipele de juniori dispută multe jocuri, iar el se antrenează ca un profesionist. A fost folosit pe toate posturile, însă cel mai bine se simte mijlocaș sau atacant. Antrenorii care l-au văzut au rămas uimiți de calitățile sale. Unii l-au asemuit cu celebrul jucător Haaland, de la Manchester City”, a mai spus Daniel Macaru, născut în Vaslui.

Robert știe prea puține lucruri despre fotbalul românesc și își dorește să evolueze pentru naționala Spaniei.

„Am încercat să vizionăm câteva jocuri din campionatul României, însă nu s-a arătat interesat. Este atent, însă, la jocurile unor echipe din prim planul fotbalului european. Este fan Barcelona și urmărește mai toate jocurile”, a completat tatăl puștiului de la Albacete.

Image