Vaslui, RO

10.34°C
Scattered Clouds
Wednesday
10.18°C / 25.22°C
Thursday
15.35°C / 23.25°C
Friday
12.66°C / 20.08°C

Cristi Șoldan face senzație în fotbalul mare la 44 de ani

Cristi Șoldan face senzație în fotbalul mare la 44 de ani

Fostul jucător al FC Vaslui, Cristi Șoldan, face senzație în fotbalul județean la vârsta de 44 de ani. Acesta evoluează la FC Gârceni, unde poartă banderola de căpitan și aleargă ca în prima tinerețe.

Cristi este decis să nu renunțe la viața activă de fotbalist, convins că încă nu încurcă pe nimeni și mai poate face față fizic.

„Viața de fotbalist la 44 ani este mai intensă și nebunească, deoarece te bucuri că mai poți face față cu brio, indiferent de nivelul la care joci, fie meci oficial sau amical. Important este să joci cu inima. Ca să mai glumim, mi-am propus să joc măcar până la jumătatea vieții, 50 ani. Însă, vorbind serios, voi sta pe teren atât timp cât pot face față fizic și simt că nu încurc sau că mă fac de rușine. Nu am o vârstă anume când mă voi retrage, dar vă asigur că o să mai vorbiți de mine și în viitor”, a spus Cristi Șoldan.

Secretul longevității sale că fotbalist activ constă în muncă, seriozitate și pregătire zilnică.

„Doar prin muncă, seriozitate, pregătire și mișcare 6 zile pe săptămână, poți să te menții la un nivel ridicat. Un rol important îl are familia, care mă înțelege și mă lasă să mă pregătesc și să particip la aceste turnee”, a completat fotbalistul.

Șoldan este în prim plan și la turneele de oldboys, iar de curând a primit titlul de cel mai bun fotbalist la Winter Cup Vaslui, cel mai popular turneu de fotbal în sală din regiunea Moldova.

„Titlul luat de cel mai bun jucător al turneului nu este singurul luat în decursul acestor ani. Însă, acest turneu a fost cel mai disputat la oldboys, incluzând și Openul. Am întâlnit până în finală cele mai bune echipe ale turneului și faptul că spectatorii au fost ca niciodată, fenomenali, care alături de coechipieri și staff, ne-au împins la câștigarea turneului și a titlului de cel mai bun jucător”, a afirmat Cristi.

cristisoldan

Din spate vine fiul său, Sebi, cu care a evoluat până în prezent la FC Gârceni, însă de curând s-a transferat la CSM Vaslui:

„Sentimentul că joc alaturi de fiul meu este de nedescris. Orice fotbalist, părinte visează să joace alături de copilul lui, indiferent la ce nivel, mai ales că el joacă pe postul pe care l-am avut la nivelul ligilor superioare, cel de fundaș stânga. În plus, are ceea ce aveam și eu, seriozitate, voință, viteză, forță și cel mai important pe acest post unde nu mai fac marea majoritate a fundașilor, centrări multe și precise”.

Căpitanul lui FC Gârceni este un exemplu pentru mai tinerii jucători, cărora le spune mereu că trebuie să muncească mult pentru a ajunge faimoși.

„Celor tineri le transmit să  aibă încredere în ei, să fie serioși și să muncească mult, deoarece o să fie răsplătiți pentru tot ceea ce fac și iubesc, nu numai în sport cât și în viață”, a declarat Cristi Șoldan.

Cristi Șoldan a cunoscut apogeul ca fotbalist profesionist la FC Vaslui, unde a evoluat în ligile a doua și a treia. El a mai îmbrăcat tricourile echipelor Unirea Negrești și FCM Huși în liga 3.

soldanc

 

soldanadrian

soldancristian

Image