Vaslui, RO

16.13°C
Broken Clouds
Monday
10.73°C / 24.43°C
Tuesday
16.3°C / 22.89°C
Wednesday
12.4°C / 23.47°C

O bârlădeancă reprezintă România la Mondialele de marș

O bârlădeancă reprezintă România la Mondialele de marș

Bârlădeanca Sorana Țuțu va reprezenta România la Campionatul Mondial de Marș pe Echipe și Individual, ce va avea loc între 4-5 martie, în Muscat, capitala statului Oman. 

Atleta de CSȘ Bârlad a primit vestea imediat după ce a devenit campioană națională la marș, competiție ce a avut loc zilele trecute la Timișoara.

Până acum, CSȘ Bârlad a avut o singură atletă calificată la un campionat mondial. Prima dată s-a întâmplat în 2014, când Mihaela Petrea a participat la Campionatul Mondial de Atletism pentru Juniori 1 din SUA, desfășurat în localitatea Eugene, statul Oregon.

Atunci, Petrea a alergat în proba de 3.000 metri obstacole și s-a clasat pe locul 16 dintr-un total de 43 de sportive.

”Fiind prima ei competiție internațională, eu o voi însoți pentru a o sprijini moral. Nu mergem acolo cu gândul să obținem o medalie, ci mergem să facem un «Personal Best», pentru că încă nu știm câte adversare va avea și din ce țări. Indiferent de rezultat, este o mândrie pentru Bârlad să avem o sportivă la un campionat mondial”, a declarat antrenorul Lucian Bolgar.

 Tot datorită acestei performanțe, sportiva de 19 ani s-a calificat și la Campionatul Balcanic de Marș, ce va avea loc în aprilie, în Grecia.

Image