Vaslui, RO

16.13°C
Broken Clouds
Monday
10.73°C / 24.43°C
Tuesday
16.3°C / 22.89°C
Wednesday
12.4°C / 23.47°C

CSM Vaslui își întărește secția de atletism

CSM Vaslui își întărește secția de atletism

CSM Vaslui a anunțat două achiziții la secția de atletism. Este vorba despre aruncătorul Andrei Micu și Maria Magdalena Bosînceanu, care revine în atletismul de performanță.

Andrei Micu este multiplu campion național la aruncarea ciocanului, atât la tineret, cât și la seniori.
”Visul meu este să fiu primul aruncător de ciocan român care trece peste bariera celor 80 de metri și astfel să contribui la scrierea unei file de istorie din cartea atletismului românesc”, a declarat sportivul pentru fra.ro.
Maria Magdalena Bosînceanu revine în atletismul de performanță, după o pauză, perioadă în care s-a căsătorit, ea fiind cunoscută în lumea sportului cu numele de domnișoara, Maria Magdalena Ifteni.
Sportiva a câștigat multe medalii și titluri de campioană națională, atât la junioare, tineret, cât și la senioare, în probele de 1.500 m, 3.000 m, 5.000 m și 10.000 m.
Cea mai importantă performanţă rămâne, însă, medalia de aur la Festivalul Olimpic al Tineretului European (FOTE) din Olanda, din 2013, la proba de 3.000 de metri.
De asemenea, are cucerite mai multe titluri balcanice, la aceeași probă, la junioare.
Maria Magdalena a început atletismul din clasa a 6-a. Profesoara Elena Bogos venise la şcoala din satul Căpuşneni, comuna Lipovăţ, pentru a face o selecţie între copii.
În ciuda unei staturi mici şi firave, Maria a ieşit în evidenţă prin energia sa, iar profesoara Bogos a ştiut, din acel moment, că acea copilă va ajunge mare.
Atleta este pregătită la CSM Vaslui de profesoarele Viorica Pintilie și Elena Bogos.
Image